fbpx
Million-oprustning i job­center skal få flere i job
2019-09-19_at_18-07-22__DSC7335x.jpg

Foto: Robert Hendel

Flere ansatte i Jobcenter Brøndby skal få flere ledige i arbejde. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Brøndby Kommune investerer massivt i at få flere ledige i job. Det betyder blandt andet, at der bliver ansat 37 procent flere medarbejdere i kommunens jobcenter

I det kommende års budget har Brøndby Kommune afsat i alt otte millioner over de næste to år til indsatsen for at få flere i beskæftigelse.
Blandt andet bliver der ansat mere personale på kommunens jobcenter, hvor antallet af ansatte bliver øget fra 22 til 30.
Investeringen skal være med til at reducere antallet af sager per jobkonsulent, og ifølge lederen af jobcentereret kommer det tiltag Brøndbys ledige borgere til gode.
– Når vi nu opgraderer med otte medarbejdere, kan vi virkelig rykke og skabe flere match mellem virksomheder og vores ledige, siger Martin Møller, leder af Jobteam og Virksomhedsservice i Jobcenter Brøndby og tilføjer:
– Men det er en tidskrævende proces at matche den rigtige kandidat med den rigtige virksomhed, ligesom det kræver mange ressourcer at få praktikplads-, løntilskuds- og jobåbninger på plads.

Flere samtaler
Den styrkede indsats vil også betyde, at der skrues op for antallet af samtaler med de ledige, ligesom der vil være et øget fokus på indholdet af samtalerne mellem jobkonsulenterne og de ledige borgere.
– Vi ved både fra undersøgelser og fra vores egne erfaringer, at det der virkelig rykker, er en tæt dialog med vores lokale virksomheder, når det handler om at få ledige i job, siger Martin Møller.
Et af kommunens ønsker er, at der bliver etableret et netværk af virksomheder, der kan stille straksaktiveringspladser til rådighed for de ledige på jobcenteret, som i sidste ende kan ende med at få den enkelte borger i arbejde.
– Når en borger får job, er det ikke bare en succeshistorie for den enkelte, men også en gevinst for den lokale Brøndby-virksomhed, der får en efterspurgt arbejdskraft, siger Martin Møller.
Den konkrete oprustning i Jobcenter Brøndby kommer til at bestå af en faglig koordinator, en rekrutteringskoordinator med fokus på match, fire virksomhedskonsulenter og to jobkonsulenter.

2 kommentarer om “Million-oprustning i job­center skal få flere i job”

  1. Kurt Damsted siger:

    Sammenlignet med Vallensbæks aktiviteter på samme område gennem flere år, kan det undre, at Brøndby Kommune først nu begynder, at aktiviserer dette område. Denne inaktivitet har været kostbart for kommunens skatteydere.
    Men bedre sent end aldrig. Held og lykke fremover.

  2. Martin T. K. Kristiansen siger:

    Det vil sige at en Jobkonsulent får 1 million kroner om året for at sidde der. Forstår godt den lede der er over alle de jobcentre vi har og at de koster mere end 30 milliarder om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top