fbpx
Folketingskandidat og formand forlader partiforening
2019-05-15_at_13-28-20_DSC_6477x-1.jpg

Foto: Robert Hendel

Petar Socevic er ikke længere folketingskandidat for Radikale Venstre i Brøndby. Her ses han under sommerens valgkamp. Foto: Robert Hendel (arkiv)
BRØNDBY. Den lokale folketingskandidat for Radikale Venstre i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk er skiftet til Alternativet. For under to måneder siden var han med til at vælte formanden i partiforeningen. Nu har den nye formand meldt sig ud af partiet

Petar Socevic er ikke længere folketingskandidat for Radikale Venstre i Brøndby-kredsen.

Onsdag den 15. januar 2020 offentliggjorde han på Facebook, at han nu er medlem af Alternativet.

– Der findes en anden vej. Der findes en ny blok som hverken er blå eller falsk rød. Den er grøn, og den står for humanisme, frihed, klimakamp og menneskerettigheder, som jeg identificerer mig med, skriver han om sit skifte.

Folkebladet har forsøgt at kontakte Petar Socevic for at høre mere om baggrunden for skiftet. Der er dog ikke meget, der tyder på, at den nu forhenværende folketingskandidat for Radikale Venstre har lyst til at snakke med avisen.

Han er ikke vendt tilbage på en mail-henvendelse, og når vi har forsøgt at ringe til ham, kan vi konstatere, at han enten ikke tager telefonen eller blokerer opkaldet.

Formand melder sig ud

Folkebladet ville gerne høre Petar Socevic, hvor længe skiftet har været undervejs. For godt halvanden måned siden væltede han den siddende formand i Radikale Venstre i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk på en ekstraordinær generalforsamling den 3. december 2019. Den magtkamp fejrede han på Facebook, hvor han skrev, at han var stolt af sit parti.

– Jeg er stolt af partiledelsen som rykkede hurtigt og mødte op for sikre at reglerne blev overholdt ved dagens møde – særligt tak til kredsformand i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk Kemal Babalija og landsformanden. Jeg ser frem til det stærke samarbejde, lød det fra Petar Socevic den 3. december 2019.

Nu er både Petar Socevic og Kemal Babalija fortid i Radikale Venstre i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk, og dermed står partiforeningen lige nu uden en formand og folketingskandidat.

Ifølge Folkebladets oplysninger har formanden for kommuneforeningen meldt sig ud af partiet sammen med Petar Socevic. Folkebladet har ad flere omgange forsøgt at ringe til Kemal Babalija, men ingen af opkaldene er blevet besvaret.

Uenigheder efter valget

Da bestyrelsen i Radikale Venstre i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk indkaldte til den ekstraordinære generalforsamling i december, var der ét punkt på dagsordenen.

Man ville af med Petar Socevic som folketingskandidat, fordi samarbejdet ikke længere fungerede. Ifølge Said Mo El Idrissi var det gået i stå efter folketingsvalget i juni.

Omvendt mente Petar Socevic, at der lå personlige motiver bag indkaldelsen, der blev sendt ud i midten af november.

I en mail fra Kemal Babaljia blev der udtrykt mistillid til den dengang siddende formand, Said Mo El Idrissi. Årsagen til mistilliden skal findes i, at han ifølge Kemal Bablija ikke har inddraget hele kredsbestyrelsen i beslutningen om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. Den beskyldning blev afvist af Said Mo El Idrissi, der gjorde det klart, at de omtalte personer, der skulle have været holdt udenfor, var til stede ved det møde, hvor beslutningen om at indkalde til den ekstraordinære generalforsamling blev truffet.

Anklager om trusler

Op til den ekstraordinære generalforsamling kom Petar Socevic med flere beskyldninger mod særligt to partikammerater. De skulle ifølge Petar Socevic have kommet med trusler.

– De her folk er mødt op på min personlige adresse med ubehagelig diskriminerende adfærd, de ringer og skriver diverse ubehageligheder til mig – endda også til mine venner, lød det blandt andet i et opslag på Petar Socevic’ Facebook-side.

Folkebladet har tidligere spurgt ind til disse trusler, men der er ikke kommet noget konkret svar fra folketingskandidaten, der har en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet.

En af beskyldningerne er rettet mod storkredsformanden Karoline Geneser, der besøgte på hans private adresse i Hellerup små to uger efter valget.

Karoline Geneser har bekræftet i en mail, som hun har sendt til Petar Socevic, at hun var på adressen. Parterne er dog uenige om, hvad der foregik under besøget 13 dage efter sommerens folketingsvalg.

Petar Socevic mener, at han har været udsat for chikane og truende adfærd. Det skrev han den 1. december 2019 i et opslag på Facebook. Karoline Geneser har over for Folkebladet afvist at have udvist en truende adfærd over for Petar Socevic og hans familie.

Kom med bodyguards

Op til den ekstraordinære generalforsamling i partiforeningen gik bølgerne højt mellem Petar Socevic på den ene side og Said Mo El Idrissi på den anden. Så højt, at landsformand Svend Thorhauge og repræsentanter for partiets forretningsudvalg deltog i den ekstraordinære generalforsamling for at sikre, at den forløb roligt.

Det er langt fra normal procedure, at landsformanden og repræsentanter fra forretningsudvalget deltager i de lokale foreningers generalforsamlinger. Det er heller ikke kutyme, at en deltager til en generalforsamling i partiet er ledsaget af bodyguards.

Da Petar Socevic ankom til den ekstraordinære generalforsamling i december 2019, var han flankeret af tre bodyguards. Ifølge Petar Socevic var det hans far, der havde hyret vagterne, fordi han frygtede for sin søns sikkerhed.

Beslutningen om at medbringe sit eget vagtværn faldt ikke i god jord hos landsformanden for partiet. Efter generalforsamlinen overværede Folkebladets journalist, at han tydeligt gjorde det klart over for Petar Socevic, at han aldrig nogensinde vil le se bodyguards til et arrangement i Radikale Venstre igen.

Mystik om adresse

Som bekendt blev formand Said Mo El Idrissi efter tre år på posten skiftet ud med Kemal Babalija, og Petar Socevic fik genvalg som kredsens kandidat til Folketinget.

Imidlertid er der noget, der tyder på, at afstemningen blev gennemført på et ugyldigt grundlag. Mindst to af de medlemmer, der afgav stemmer burde nemlig slet ikke have haft hverken tale- eller stemmeret på den ekstraordinære generalforsamling.

Både Petar Socevic og hans bror Stefan Socevic havde frem mod generalforsamling oplyst partiet om, at de var flyttet til Brøndby Strand. Den oplysning stemmer dog ikke overens med oplysningerne fra Folkeregisteret. Her har Folkebladet har lavet en adresseforespørgsel på Petar Socevic. Den viser, at han har været tilmeldt en adresse i Hellerup siden 2016. Det samme viser en adresseforespørgsel på Stefan Socevic, som også var til stede under den dramatiske generalforsamling.

De kunne derfor ikke være medlemmer af kommuneforeningen. I foreningens vedtægter står der nemlig i den første paragraf, at kun medlemmer af partiet, der er bosiddende i enten Brøndby, Ishøj eller Vallensbæk, kan være medlemmer af kommuneforeningen.

Det betyder samtidig, at de to ikke burde have deltaget i afstemningerne på den ekstraordinære generalforsamling.

Måtte være en fejl

Folkebladet konfronterede i december Petar Socevic med disse oplysninger.

Størrelsen på lejligheden kendte han ikke, og henviste til en flyttekvittering, som han havde fået fra Brøndby Kommune. Kvitteringen ville han dog ikke vise Folkebladets journalist.

– Det synes jeg simpelthen er for personligt at sende til en journalist. Der trækker jeg grænsen og siger, at det er for personligt, lød svaret på avisens forespørgsel.

Han forsikrede dog Folkebladet om, at han ville tage fat i kommunen den førstkommende hverdag for at få afklaret, hvorfor adressen ikke var skiftet.

Folkebladet har været i kontakt med Borgerservice i Brøndby kommune, der ikke melder om forsinkelser på registrering af flytninger i den pågældende periode. Avisen har også været på besøg i den opgang, som Petar Socevic påstod, at han var flyttet til. Ingen af naboerne, som avisens journalist talte med, havde imidlertid set Petar Socevic i opgangen. Der var heller ingen, der havde set nogen flytte ind.

Vi har også forsøgt at komme i kontakt med det ægtepar, der bor i den lejlighed, som Petar Socevic påstod at have lejet et værelse i. Han var tydeligvis meget lidt interesseret i at tale med Folkebladet.

– Jeg har meget travlt, lød svaret, inden han smækkede røret på.

Søgte væk fra Brøndby

For under to måneder siden fejrede han sejren på den ekstraordinære generalforsamling. I dag er han fortid i partiet.

Årsagen ligger hen i det uvisse. Der er dog ingen tvivl om, at Petar Socevic har følt sig presset – ikke blot i sin egen kreds, men i hele storkredsen, hvor han næppe har efterladt et godt indtryk.

Nogle af de øvrige kandidater ved valget i sommer, som Folkebladet har talt med, beretter alle om samarbejdsvanskeligheder med Petar Socevic.

Det er muligvis det, der ifølge Folkebladets oplysninger har fået ham til at forhøre sig om muligheden for at blive stillet op i København.

Her var svaret, at der ikke var tillid til ham. Dermed var der to muligheder tilbage – at blive i Brøndby-kredsen, eller at melde sig ud af partiet.

Han valgte som bekendt det sidste, og nu er han en del af Alternativet, og det betyder, at Radikale Venstre i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk både skal finde en ny folketingskandidat og en ny formand.

Opdatering tirsdag den 21. januar 2020 klokken 13.30:
I den oprindelige artikel fremgår det, at et Facebook-opslag om trusler er blevet slettet. Opslaget lader ikke til at være slettet, men linket, som det tidligere opslag var indlejret via, er dødt. Det så derfor ud, som om opslaget var slettet, men det lever endnu på dette link.

6 kommentarer om “Folketingskandidat og formand forlader partiforening”

 1. Omid Tael siger:

  Folkebladet voldtager de presseetiske regler

  Løgn, på løgn, på løgn. Det ser ud til at Robert Hendel lever og ånder for Said Idrissis udlægning.

  En hurtig søgning på bare et af de fakta som der påstås i artiklen. At opslaget af 1. december skulle være slettet er forkert.

  Påstand om at PS skulle have søgt væk. Også forkert! Ingen oplysninger, ingen kilder. Kun en angivelse af “Folkebladets oplysninger”, uden navn eller lignende.

  PS vinder valget i kredsen, men skulle ifølge Robert Hendel “føle sig presset”. Er vi ude i en fristil, eller har Robert Hendel noget andet at basere dette på.

  Påstand om at der var to muligheder tilbage. Ingen kilder, ingen faktuel understøttelse. Også forkert!

  Ingen fremførsel af den politiske årsag til partiskiftet. Det har Robert Hendel valgt at se bort fra.

  Ingen benævnelse af Said Idrissis trusler mod RV-medlem, og ingen benævnelse af hans fortid for at kalde folk en slange.

  Robert Hendel må virkelig kede sig på Folkebladet. Han har ingenting at skrive om andet end hans opdigtede løgne.

  Hvis jeg var nævnt i denne artikel, havde jeg klaget til pressenævnet.

  1. Robert Hendel siger:

   Hej Omid Tael

   Vi har givet Petar Socevic mulighed for at besvare samtlige anklagepunkter, men han har – som det fremgår i artiklen ikke valgt at besvare henvendelserne. Han er blevet kontaktet flere gange via telefonen – endda fra forskellige numre, ligesom der er sendt en mail om, at vi gerne vil høre om overvejelserne bag skiftet

   Den politiske årsag er Petar Socevic citeret for i begyndelsen af artiklen. Det er derfor ikke rigtigt, når du påstår, at det ikke står i artiklen:

   Der findes en anden vej. Der findes en ny blok som hverken er blå eller falsk rød. Den er grøn, og den står for humanisme, frihed, klimakamp og menneskerettigheder, som jeg identificerer mig med, skriver han om sit skifte.

   Episoden, hvor Said Mo El Idrissi har kaldt et andet medlem for en slange er beskrevet i december. Her har han erkendt, at han kaldte den pågældende person for en slange. Historien er der linket til flere gange i denne artikel. For god ordens skyld gør vi det igen: https://folkebladet.dk/2019/12/formand-faerdig-efter-drama-i-partiforening

   Vi har gentagne gange spurgt Petar Socevic, hvad det er for trusler, Said Mo El Idrissi er fremkommet med, men han har på intet tidspunkt svaret konkret på dette spørgsmål.

   Såfremt Said Mo El Idrissi er kommet med trusler mod et andet medlem af partiet, er det selvfølgelig noget, vi dækker. Når vi taler om trusler, tager vi udgangspunkt i den danske lovgivning (Straffelovens § 266):

   Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

   Det er derfor helt i tråd med de vejledende regler for god presseskik, at vi ikke har viderebragt denne påstand, når vi ikke har den fornødne dokumentation:

   Kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt. Oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende.

   Vi fremlagde beskyldningerne om trusler tilbage i december, ganske som de vejledende regler for god presseskik foreskriver:

   Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde. Dette gælder i særlig grad krænkende eller skadelige udsagn.

   Anklagerne blev afvist af de pågældende personer. Vi vil derfor lade det være op til læserne at afgøre, hvilken af parterne, der er mest troværdig.

   Det er korrekt, at der ikke er navngivne kilder på den del, der beskriver, at Petar Socevic skulle have søgt væk. De oplysninger har vi fået fra flere kilder, der alle ønsker at være anonyme. Det hensyn har vi valgt at efterkomme, da beskyttelsen af vores kilder er noget, vi vægter højt på Folkebladet. Samtidig ville historien ikke være kommet frem, hvis vi ikke havde indvilget i at anonymisere disse kilder. Flere af disse har bekræftet – mod at kunne være anonyme – at Petar Socevic har forhørt sig om at blive en af folketingskandidaterne for Radikale Venstre i Københavns Storkreds.

   Samtidig har Petar Socevic selv over for en af Folkebladets journalister fortalt, at han har følt sig under et massivt pres. Der er derfor ikke tale om en fristil. Det er baseret på Petar Socevics eget udsagn, da Folkebladet talte med ham i december.

   Vi medgiver dog, at det er en fejl, at vi omtaler et enkelt Facebook-opslag som slettet. Sådan så det ud, da vi hentede vores artikel fra december. Imidlertid er linket til opslaget dødt. Det skulle vi selvfølgelig have tjekket bedre op på, og derfor har vi rettet denne del af artiklen, så snart vi blev opmærksomme på det. Det vil vi også gøre i den oprindelige artikel fra december, så opslaget er korrekt indlejret her også.

   Det er helt i overensstemmelse med de vejledende regler for god presseskik:

   Berigtigelse af urigtige meddelelser skal finde sted på redaktionens eget initiativ, hvis og så snart kendskab til fejl af betydning i de bragte meddelelser indgår. Berigtigelsen skal foretages i en sådan form, at læserne, lytterne eller seerne får klar mulighed for at blive opmærksom på berigtigelsen.

   Rettelsen har i øvrigt ikke betydning for den samlede historie.

   Jeg håber, at du har fået svar på dine mange spørgsmål.

   Mvh.
   Robert Hendel
   Journalist på Folkebladet

   1. Omid Tael siger:

    Det her du skriver her er den største omgang propaganda, jeg nogensinde har set.

    Du forsøger rent faktisk at få det til at fremstå som om det noget positivt at du ikke har nogle kilder. Hele din historie er bygget op på anonyme kilder, og det er alment kendt blandt journalister at man har en meget dårlig historie, hvis det er sådan. Du skriver gentagende gange “ifølge Folkebladet oplysninger” eller “det lader til”. Det er bare din egen holdning, som du her dækker ind over. Du burde kalde det et debatindlæg i stedet.

    Men nok om det, jeg kan se at jeg er den eneste de bruger de her kommentarfelter, da du almindeligvis skriver om juletræer om koncerter i indkøbscentre, så jeg gider ikke bruge mere tid på dig. Held og lykke med din videre “journalistisk”. Ifølge “mine kilder” bliver det svært at finde noget at skrive om for dig, som vil være interessant for nogen som helst.

    1. Robert Hendel siger:

     Hej Omid Tael

     Historien er baseret på en masse kilder. Nogle er anonyme, fordi det ellers ikke ville lade sig gøre at skrive historien. Derudover bygger artiklen på to historier, som tidligere er skrevet, efter at jeg har snakket en med Petar Socevic og de øvrige parter i sagen.

     Du har endda kommenteret den ene af dem tidligere, kan jeg se:

     https://folkebladet.dk/2019/12/formand-faerdig-efter-drama-i-partiforening/

     https://folkebladet.dk/2019/12/vaeltet-formand-om-bolig-mystik-en-voldtaegt-af-demokratiet/

     På Folkebladet laver vi mange forskellige historier fra Brøndby, Glostrup og Vallensbæk – det er lokalavisen opgave at skrive om det, der sker i folks nærområde, også når det er knap så sjovt. Det omhandler alt fra studenterkørsler til artikler om og med ministre, borgmestre og andre folkevalgte politikere og folk, der rigtig gerne vil vælges ind i folketinget. Jeg har dog ikke skrevet om koncerter i indkøbscentre, hvilket du kan se her.

     Mvh.
     Robert Hendel
     Journalist på Folkebladet

 2. Said Mo El Idrissi siger:

  Kære Omid

  Hvis du har spørgsmål om min person er du Velkommen til at skrive…
  Jeg kan kun bekræfte alt hvad der er skrevet…
  Ps. Det er ikke en trussel at kalde en mand for slange

  Mvh Said Mo El Idrissi

  1. Omid Tael siger:

   Der er ikke nogle der hverken gider at snakke eller skrive til dig Said. Du er og bliver en taber der sidder den 31-12-2019 kl. 23.55 (nytårsaften), og skriver om PS på fb.

   For en god ordens skyld. Jeg har snakket med en person der var der, da du kaldte Mohamed for en slange. Du slog ham i ryggen, og sagde at han skulle forlade din køreskole. Det er trusler og efter omstændighederne vold.

   I øvrigt kan jeg se at du har lavet en voldtægt af Kadir Okutans rettigheder. En person der stillede op ved kommunalvalget i 2017 på samme liste som dig, og fik flere stemmer end dine små 129 stemmer. Kadir Oktutan fik 166 stemmer. Hvordan kan det være at han ikke er i kommunalbestyrelsen, men at det er dig? Har du voldtaget demokratiet, Said?

   Hils Uwe Max!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top