fbpx
Byhistorisk Hus får ikke rampe
Byhistorisk-hus.jpg
Kørestolsbrugere vil også fremadrettet have svært ved at komme ind i Byhistorisk Hus. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Der bliver ikke bygget en rampe til kørestole ved Byhistorisk Hus i denne omgang

I december 2018 afsatte kommunalbestyrelsen i alt 475.000 kroner til at gøre Byhistorisk Hus mere handicapvenligt. Det blev besluttet at bygge en rampe til kørestole og et handicapvenligt toilet.
Det har efterfølgende vist sig, at projektet ikke kan gennemføres for dette beløb, det vil samlet koste cirka 250.000 kroner yderligere. Derudover vil liften til det handicapvenlige toilet være meget vanskelig at integrere i huset. Kommunalbestyrelsen vedtog derfor i december at droppe projektet.
Dan Kornbek Christiansen (K) var imod at droppe projektet.
– Det er den forkerte vej at gå. At gøre det sværere for de borgere, der har et handicap. Jeg vil gerne gøre det lettere for folk, der har et bevægelseshandicap, sagde han.

1 kommentar om “Byhistorisk Hus får ikke rampe”

 1. Lisa Ahlqvist siger:

  GLOSTUPS BYHISTORISKE PERLE SÆTTER HANDICAPPEDE PÅ PORTEN

  Da to ihærdige kulturmedarbejdere, som for år tilbage satte systematisk gang i at registrere og beskytte Glostrups kulturhistorie, som ingen før eller siden har været i stand til at fortsætte eller efterligne, fik fyresedlen, blev der stille mht til at opretholde en gedigen standard på vores tilsyneladende uendelige byhistorie.

  Blandt andet udgav disse to medarbejdere et lille men ganske professionelt hæfte med jævne mellemrum, garneret med gamle historier, fotografier og ting og sager doneret til Byhistorisk Museum. Og alt blev katalogisk nedfældet. Sådan driver man et professionelt Byhistorisk Museum. Fordi uden en fortid, ingen fremtid. Det skal bemærkes, at Glostrup har en mindst 800 årig lang historie og har meget at bevare og vise for fremtiden.

  Det var så det, dengang. Men dette gode projekt, er nu henvist til unødvendige besparelser på linje med bl.a. huller på cykelstierne og manglende fliser, som har skudt dette nødvendige byhistoriske arbejde i sænk.

  Det skal videre anføres, at det drejer sig om mindre beløb, som hverken gør fra eller til.

  Grundet et kulturprojekt undertegnede havde startet, fulgte jeg godt med i byens kulturliv. Desværre blev dette projekt skudt grundigt i sænk af Søren Enemark og andre socialdemokrater.

  Men jeg var desuden stærkt involveret i Handicap Politik og derfor havde jeg et stort ønske om, at handicappede fik adgang til Glostrup Byhistorisk Museum. Noget som kunne gøres for små penge. Og så er det desværre alligevel blevet gemt og glemt, som var det noget man blot skubbede ind under håndvasken. Men handicappede er også en slags mennesker (jeg lider selv af Parkinsons Syge), der har behov for at lære og studere om deres bys historie.

  Der er blot tale om a flytte noget grus, småsten og anlægge en rampe, som kan installeres på indgangen mod den lille have. Og selvfølgelig et godt handicaptoilet.
  Er det virkelig for meget `luksus` for en lille bortglemt gruppe som Glostrups handicappede?

  LISA AHLQVIST, Samfundspartiet Glostrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top