fbpx
Ned med farten på Østbrovej
2019-10-26_at_20-54-05__DSC0759x-e1575013772601.jpg

Foto: Robert Hendel

BRØNDBY. Hastigheden skal ned på de store veje i Brøndby Kommune. Nu skal bilisterne sænke farten på den del af Østbrovej, der ligger i Brøndby

Det er slut med at drøne ned ad den del af Østbrovej, der ligger i Brøndby, med 70 kilometer i timen.

Onsdag den 4. december er der kommet nye skilte op, der fortæller bilister, at fartgrænsen er på 60 kilometer i timen.

Østbrovej er en meget bred vej med en bred grøn midterrabat, der går igennem to boligområder. De vil med hastighedsnedsættelsen opleve mindre støj, lyder et af argumenterne.

– Når vi sætter farten ned på Østbrovej, får vi ikke bare en mere trafiksikker vej. Det vil også mindske trafikstøjen fra vejen, og det vil især borgerne i området nyde godt af, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), der er formand for Trafik- og miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Med nedsættelsen af hastigheden forventer Brøndby Kommune også, at der kommer et bedre flow i trafikken op mod Glostrup, hvor den tilladte hastighed er 50 kilometer i timen.

De nye fartgrænser er en del af den trafikhandlingsplan, som kommunen vedtog tidligere på året.

– Vi har besluttet politisk at mindske hastigheden igennem kommunen, og vi vil maksimalt have en hastighed på 60 kilometer i timen på de store veje i kommunen, siger Vagn Kjær-Hansen.

Foruden nedsættelse af hastigheden på de store veje lægger kommunens trafikhandlingsplan også op til, at der i slutningen af 2019 bliver lavet en tryghedsanalyse på byens skoler.

Den skal danne grundlag for, hvilke tiltag kommunen kan lave for at gøre det mere sikkert for skolebørn at færdes til og fra skole.

5 kommentarer om “Ned med farten på Østbrovej”

 1. Morten Johansen siger:

  Østbrovej er jo en byplanmæssig skandale fra starten af: Tænk at pløje en 4-sporet, gennemgående vej midt ind i et tæt bebygget boligområde, blot for at biler kan køre fra Park Allé til Glostrup? Hey, der er faktisk en vej der opfylder dette formål, og den hedder Søndre Ringvej! Det er sådan set derfor man laver ringveje – for at lede trafik udenom boligområder! Østbrovej er gigantisk tanketorsk, nedlæg den dog og tilbagefør den til sin oprindelige tilstand af at være en lille tosporet vej, der ender blindt ved kommunegrænsen. Desværre er det den form for byplanlægning, der gør Vestegnen så ucharmerende: Alt laves for at bilister kan komme frem så bekvemt som muligt, asfalt overalt, og så må alle andre hensyn vige. I Odense har man set lyset: Odenses svar på Østbrovej, Thomas B. Thriges Gade, som nærmest var en motortrafikvej, man pløjede midt ind igennem Odense, er nu nedlagt og bliver til en stillegade. Måtte Brøndbys kommunalpolitikere snart komme ind i det 21. århundrede og indse at byplanlægning, som den Østbrovej er et udtryk for, tilhører fortiden.

  1. Jesper Kr. siger:

   Er det ikke mere dig der skal ind i det 21. århundrede? 🙂

   1. Morten Johansen siger:

    Så du mener at firesporede veje og masser af trafik i boligområder, oven i købet med mange børn, er sagen for det 21. århundrede? Jesper, hvis bilerne kommer fra f.eks. Park Allé og vil til Glostrup, så er alt hvad de skal gøre, at køre 400 m op til Søndre Ringvej og dreje til højre. De 400 m er sågar en strækning, hvor der næsten kun er industrivirksomheder. Det er derfor vi har ringveje! Østbrovej er fuldstændig vanvittig idé.

    1. Maria siger:

     Jeg bruger Østbrovej hver eneste dag når jeg skulle på arbejde da jeg skal hen på Sydvestvej, jeg ville få en omvej på i hvert fald 2 km, hvis den ikke var der og tænker jeg næppe er den eneste der benytter den dagligt.. Så det ville da være virkelig dumt at nedlægge en vej der fint tjener formålet, hvis en sænkning af hastigheden kan være vejen frem.. No pun intended. Der er jo nok en grund til den i sin tid er anlagt, fordi at der var brug for den. Og tænk hvor meget mere trafik der ville komme på park alle når der så er begivenheder på stadion og i hallen, vi lokale ville jo sidde totalt fast og ikke kunne komme på job og lign. Hvilket jeg gør ved hjemmekampe om søndagen ofte. Det er nok kun godt at vi har alternative ruter til Glostrup.

     1. Morten Johansen siger:

      @Maria, 2 km vil vist være absolut worst case. Men det vil jo også kun være meget få mennesker der kunne opleve dette og langt fra at være en god nok begrundelse for eksistensen af en så ødelæggende og grim en vej som Østbrovej. Argumentet med BIF’s hjemmekampe er heller ikke helt godt: Hvis der er en kortvarig trafikprop på Park Allé, så vil den jo stadig være der fra Brøndbyvester Boulevard og ned til Østbrovej.
      Anyway, jeg skulle bare have min ærgrelse over denne skændsel af en vej ud mellem sidebenene. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top