fbpx
Fotofortællinger fra fodboldens verden skal løfte den hjemlige liga
LIGA_20191112FB-4144_Foto_JanChristensen-e1575014392377.jpg

Mikkel Davidsen (tv.) og Lars Rønbøg forsøger at tale den danske superliga op med fotobogen Liga, som blev udgivet i midten af november. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport (pressefoto)

Mikkel Davidsen (tv.) og Lars Rønbøg forsøger at tale den danske superliga op med fotobogen Liga, som blev udgivet i midten af november. Foto: Jan Christensen, Front­zoneSport (pressefoto)
SPORT. Fotobogen Liga er med sine 250 billeder fra banen, tribunen og omklædningsrummet en hyldest til den danske superliga

Billeder af drabelige dueller på banen og passionerede tilhængere skal være med til at løfte den bedste danske fodboldrække.

Det er ambitionen for sportsfotografen Lars Rønbøg og kommunikatøren Mikkel Davidsen, der netop har udgivet fotobogen Liga, der udkom i midten af november.

– LIGA er en ordentlig moppedreng, der skiller sig ud både i forhold til bogens design og materialevalg, men også på indholdssiden. Der er masser af smukke, interessante fotos og historier at fordybe sig i, fortæller Mikkel Davidsen.

Den 296 sider lange bog tager læseren med bag kulisserne i 16 klubber i Superligaen fra 2018 til 2019.

Anderledes årbog

I modsætning til de traditionelle årbøger er der ikke fokus på resultater. I stedet forsøger bagmændene at skabe en visuel oplevelse af stemningen under kampe, såvel som til træning, i omklædningsrummet og ikke mindst fansenes følelser.

– Der udspiller sig en masse små og store historier i hver eneste kamp, og nogle af dem har vi nu grebet fat i, fortæller Lars Rønbøg, der står for billederne i bogen.

Ifølge den erfarne sportsfotograf, der har boet en stor del af sit liv i Glostrup, er formålet med Liga at fortælle Superligaens spændende historier på en anderledes og mere kunstnerisk måde.

– Vi har fra starten lagt vægt på, at bogen skal indeholde mere end bare actionfotos fra kampene, så derfor har vi i samarbejde med klubberne skudt en række særlige billeder, hvor man kommer helt tæt på og får et glimt af livet bag kulisserne i Superligaen, siger Lars Rønbøg, om projektet, hvor omkring 40 af de 250 billeder er fra Brøndby.

Liga er ifølge bagmændene en fotografisk rejse gennem nutidens superliga. Her er det en af de 16 specielle klub-udgaver. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport (pressefoto)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top