fbpx
Første almene boliger fejrede 75 års jubilæum
Kirkebjerg-fra-drone.jpg

DCIM100MEDIADJI_0507.JPG

Det første etagebyggeri i Brøndby har stået i 75 år. Foto: Brøndby Boligselskab
BRØNDBY. Kirkebjerg bebyggelsen har netop fejret 75 års jubilæum. Det var de første almene boliger og de første etageboliger i Brøndby

Beboerne i Brøndby Boligselskabs afdeling 601 Kirkebjerg fejrede lørdag i sidste uge afdelingens 75 års jubilæum. Afdelingen er det første almennyttige boligbyggeri i Brøndby Kommune.
– Da I byggede de nye boliger, satte I nye standarder for, hvad almindelige borgere kunne få adgang til, sagde Brøndbys borgmester Kent Max Magelund, der var med til fejringen.
Borgmesteren hæftede sig i sin tale ved kvarterets helt særlige karakter og gav udtryk for, at han elsker de røde murstensbygninger.
Byggeriet af Kirkebjerg, der var det første etagebyggeri i kommunen, gik i gang i oktober 1944, da Brøndbyernes Sogneråd havde købt jorden af Kirkebjerggård. Afdelingen blev bygget i fire etaper frem til 1955. Den består af 380 lejligheder, 72 er rækkehuse, samt forretninger omkring torvet og Kirkebjergsalen.
– Fra 1955 til nu har afdelingen gennemgået mangt og meget i forbindelse med renovering og udvikling, men det stopper selvfølgelig ikke, fordi alderen 75 år er nået, sagde afdelingsformand Eva Leander Mikkelsen i sin tale.
Foruden hurra-råb og taler bød dagen på standup med Povl Erik Carstensen, der er kendt som Aage fra John & Aage, lotteri, buffet og ballondyr til børnene. Kjærs Danseorkester stod for musikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top