fbpx
Boliger erstatter erhverv
Vallensbæk-Gårdhaver.jpg
Sådan kommer Vallensbæk Gårdhaver til at se ud.
VALLENSBÆK. Mellem Vejlesvinget og jernbanen skal der bygges Vallensbæk Gårdhaver med 279 boliger. Det bliver fire åbne karrebygninger med grønne gårdhaver og moderne boliger

På kommunalbestyrelsesmødet i oktober vedtog et flertal i kommunalbestyrelsen lokalplanen for Vallensbæk Gårdhaver med 279 nye boliger. På området mellem Vejlegårdsvej og Vejlegårdsparken ligger i dag nogle noget nedslidte erhvervsejendomme. De bliver med hjælp fra firmaet Rescale omdannet til et moderne, grønt og attraktivt boligområde med etageboliger og grønne friarealer imellem bygningerne.
– Visionen for Gårdhaverne er at skabe et grønt og tæt kvarter med gode udearealer, som indbyder til at blive brugt af beboerne. Samtidig løser vi de problemer, som naboerne oplever med værkstederne på området, siger borgmester Henrik Rasmussen.
Der har i høringsfasen været bekymringer fra beboerne i villaerne på den anden side af jernbanen, der frygter indbliksgener. Der er derfor blevet ændret i planerne.
– Vi har lyttet til naboernes ønsker og udfordringer på begge sider af s-togs-banen, og det bærer den nye lokalplan præg af, siger Henrik Rasmussen.
Dansk Folkeparti kunne ikke støtte planerne.
– Det positive er, at man i nogen grad har lyttet til beboerne, der er kommet med høringssvar, det vil jeg gerne rose. Men vi kan stadig ikke støtte projektet. Vi mener ikke, det er det her, vi har brug for. Vi ville helst have det udlagt til rækkehuse. Skal det være etagebyggeri, ville vil helst have det som alment byggeri, fordi vi så får en medindflydelse på, hvem der flytter ind i lejligheder. Det kunne også være ungdomsboliger eller ældreboliger. Nu får vi mere af det, vi allerede har, sagde han.

Fakta om byggeriet
Vallensbæk Gårdhaver bliver opført som fire åbne karrebygninger. De vender ryggen til s-togsbanen, og beliggenheden afskærmer støjen og skaber et roligt og beskyttet gårdmiljø.

Fra de øverste boliger bliver der udsigt over området og bugten mod syd. Den åbne struktur i byggeriet sikrer læ og et godt lys på altanerne og i haverne. Alle boligerne får et privat udendørsareal, enten en have eller en altan.

I byggeriet bliver der også gjort plads til at skabe et mindre lokalcenter med mulighed for i alt 1800 kvadratmeter detailhandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top