fbpx
Marinehjemmeværnet inviterer til rundt jubilæum i havnen
2019-09-15_at_12-35-48__DSC7015x_web.jpg

Foto: Robert Hendel

Brøndby Havn. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Marinehjemmeværnets flotille nummer 366 har 50 års jubilæum. Det fejrer Marinehjemmeværnet med åbent skib i Brøndby Havn på søndag

På søndag kan Marinehjemmeværnsflotille 366 – Brøndby fejre 50 års jubilæum.

I den anledning holder marinehjemmeværnsflotillen åbent skib i Brøndby Havn, hvor flotillens skib MHV 802 CARINA holder til.

Her vil gæsterne kunne besøge skibet og møde medlemmer fra flotillen, og få indblik i de opgaver, der bliver løst om bord på flotillen, som så dagens lys den 1. oktober 1969.

Igennem 1990’erne fik flotillen flere opgaver i Køge Bugt Nord, blandet andet i forbindelse med Søværnets eventuelle anvendelse af Kraftværkshavnen på Avedøre Holme.

Flotillen blev derfor placeret langt tættere på sit operationsområde, her blev Brøndby Havn valgt som flotillens nye base.
Marinehjemmeværnet løser i samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning, havmiljø og bevogtning. Derudover deltager Marinehjemmeværnet også sammen med politiet, kommunerne, SKAT og havforskere også i en række civile opgaver.

I dag består flotillen af knap 130 gaster – hvoraf de ca. 90 er meget aktive og resten er i flotillens reserve. Nogle af dem kan du møde på søndag til markeringen af 50 års jubilæet, der foregår i Brøndby Havn på søndag den 15. september fra klokken 12.00 til 15.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top