fbpx
Dårlig trafikadfærd omkring Vallensbæk Stationstorv
debat.jpg
DEBAT. Af Søren Larsen, Mejsebo 11, 2665 Vallensbæk Strand

Det er et spørgsmål om tid, før nogen kommer til skade eller det, der er værre, i krydset ved Vallensbæk Stationstorv og Nøddebostien, som er en cykel- og gangsti fra Nøddeboparken.
I myldretiden især om morgenen mellem 07.30 og 08.30 hersker der vel det som kaldes totalt anarki. Mange bilister kører overfor rødt. Gør man som fodgænger opmærksom på dette, bliver man mødt af en strittende langemand fra bilisterne.
Det er fodgængere, der her går over for grønt fra Nøddebostien mod Vallensbæk Stationstorv og videre mod blandt andet stationen og Egholmskolen. Så det er en skolevej for rigtigt mange børn og voksne.
Krydset er dog desværre bygget forkert, da stoplinjen på Vallensbæk Torvevej fra Vallensbæk Strandvej mod Søndre Ringvej ligger alt for langt fra fodgængerfeltet. Samtidig skifter der til grønt for fodgængere og cyklister hurtigt efter at det er blevet rødt for bilister. Der er desuden kun grønt for fodgængere og cyklister i cirka ti sekunder.
Så man skal være klar, når der bliver grønt, og det er et problem, for der er alt for mange gange biler på tværs for rødt lys.
Så kære Vallensbæk Kommune. Se om I kan gøre noget ved dette kryds. Jeg har været i dialog med Vej og Park uden resultat, da de mener, at det er politiets opgave at stå for trafikreguleringen.

Svar: Dårlig trafikadfærd er en politiopgave
Af Jan Høgskilde (K)
Formand for Teknik og Miljø
Vallensbæk Kommune

Hr. Søren Larsen skriver om krydset ved Nøddebostien / Vallensbæk Stationstorv. Lad mig svare overordnet først.
Skal et kryds laves om, skal der ændres på signaler, laves bump eller anden regulering af denne type, er det altid i sidste ende politiet, der bestemmer.
Det betyder i al sin enkelthed, at uagtet om kommunen har det ene eller andet synspunkt om noget trafikalt, bestemmer politiet i sidste ende.
Ved ulykker på vores vejnet, foregår der en rapportering til politiet, som i mange tilfælde ser på krydset for at vurdere, om der kan forbedres på det. Jeg kan ikke erindre, de er kommet med anbefalinger her, for så følger vi dem.
Dårlig trafikadfærd er desværre ikke ukendt – jeg ser det flere gange om ugen i Delta Park krydset, når jeg er på vej til arbejde. Men det er igen en politiopgave og ikke en opgave for kommunen – vi kan ikke hindre, at borgere vælger at køre over for rødt.
Vej og Park har derfor svaret korrekt – og jeg regner med, at dit indlæg Søren Larsen, er sendt til politiet? For det er her der kan gøres noget ved det. Jeg vil til gengæld spørge, hvornår politiet sidste gang har set på dette kryds – og så vil det naturligvis indgå som baggrund når vi diskuterer trafiksikkerhed med politiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top