fbpx
To års fængsel for at svindle finansfirma
RetLogoPoliti5-3000x2000.jpg
En 32-årig blive dømt i retten i Glostrup men ankede dommen. Foto: Københavns Vestegns Politi
BRØNDBY. En 32-årig mand fra Brøndby er idømt to års fængsel for at sælge falske fakturaer for 3,8 millioner kroner til et finansfirma. Han har dog anket dommen

En 32-årig ejer af et renoveringsfirma i Brøndby solgte 32 fakturaer for arbejde til i alt 5,5 millioner kroner, hans firma havde udført for en række virksomheder, til et finansfirma i København.
Finansfirmaet tjekkede, om nogen af de virksomheder, som skyldte renoveringsfirmaet penge, havde indsigelser mod gælden. Det havde de ikke, svarede de.
Derefter købte finansfirmaet den samlede gæld i fakturaerne for 3,8 millioner kroner og begyndte at opkræve pengene hos de skyldige virksomheder.
Men så kom indsigelserne – og det viste sig, at gælden slet ikke fandtes, renoveringsarbejderne var fup og fakturaerne falske, lød anklagen mod den 32-årige mand.
Torsdag den 13. juni sad den 32-årige ejer derfor anklaget for at have bedraget finansfirmaet ved at sælge dem falske fakturaer for 3,8 millioner kroner. Ifølge anklagen var det også den 32-årige selv, som via falske mailadresser til de fakturerede firmaer, bekræftede gælden, da finansfirmaet kontrollerede det.
– Det er en ret usædvanlig sag med en nøje planlagt stor økonomisk svindel om salg af komplet fiktive gældsposter, siger anklager Cecilie Kronborg, Københavns Vestegns Politi.
Retten i Glostrup idømte den 32-årige to års fængsel.
I straffen indgik desuden tyveri af tagmaterialer til over 30.000 kroner fra byggepladser.
Tiltalte ankede dommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top