fbpx
Opråb til privatskolerne
debat.jpg
DEBAT. Af Kim Valentin (V), Folketingskandidat

Socialdemokratiet vil ødelægge din lokale privatskole – Venstre vil udvikle din privatskole.
Kommer Socialdemokratiet til magten vil tilskuddet til privatskolerne falde. Det vil betyde britiske tilstande i det danske skolevæsen, hvor det bliver de velbjergede forundt at have råd til en privatskole til sit barn.
Danmark er kendt for at have en god og sund dialog mellem folkeskoler og privatskoler – det skal ikke ødelægges af socialdemokraternes forslag om reduktion af tilskuddet til privat- og friskolerne.
Som formand for liberalt oplysningsforbund så ved jeg, hvor meget friskoletankegangen har hjulpet den almindelige folkeoplysning på vej. Det skal vi værdsætte, og det kan faktisk ikke prissættes højt nok, for det har været med til at uddanne generationer af dygtige danskere.
Venstre vil i stedet udvikle og bevare de dygtige privat- og friskoler til gavn for familier i hele Danmark. Venstre foreslår at det nuværende tilskud bevares. Privat- og friskolerne er en væsentlig del af den danske skoletradition, og det skal ikke ødelægges af et misforstået socialdemokratisk korstog mod privatskolerne.
Ifølge tal fra Finansministeriet vil reduktionen i tilskuddet betyde den lokale privatskole i Brøndby Kommune, Park Allé Privatskole, miste 865.266 kr. om året.
Den lokale privatskole i Vallensbæk Kommune, Gideonskolen mister 529.938 kroner om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top