fbpx
Vi skal investere i uddannelse fremfor skattelettelser
debat.jpg
DEBAT. Af Thomas Overgaard, Siestavej 7, 1, Glostrup

Uligheden stiger i Danmark, og det er en helt urimelig og uanstændig udvikling, som vi skal sætte en stopper for i de kommende år.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har netop offentliggjort en ny analyse, der viser et Danmarkskort med meget skæve indkomstskattelettelser kommunerne imellem. Fra 2002-2017 har de mest velstillede fået de største skattelettelser, mens de fattigste har fået mindst. Det gælder ikke alene i kroner og ører, det gælder også opgjort i procent af indkomsten.
I Brøndby Kommune har per indbygger i gennemsnit fået en indkomstskattelettelse på 9.500 kroner, i Rødovre Kommune er det 10.500 kroner, i Hvidovre Kommune er det 11.900 kroner, 13.100 kroner i Glostrup Kommune og 15.100 i Vallensbæk Kommune. Til sammenligning topper Gentofte Kommune listen med en indkomstskattelettelse per indbygger på 32.200 kroner.
Når man er i regering, skal man være regering for hele Danmark og ikke kun for de velstillede borgere nord for hovedstaden. De seneste 15 år har skattepolitikken været med til at øge uligheden mellem land og by og mellem rige og fattige. Det er skadeligt for den sociale mobilitet og sammenhængskraften i vores lille land.
Alene fra 2002-2017 er der samlet brugt 52 milliarder kroner på indkomstskattelettelser. Det er et enormt beløb, der har belastet de offentlige kasser til skade for velfærden. Der er for eksempel sparet milliarder af kroner på vores uddannelsessystem for at få råd til skattelettelser. Det er en helt forkert vej at gå, og vi skal i stedet investere i uddannelse. For i Danmark lever vi af kloge hænder og kloge hoveder, og det er det, der sikrer os vækst og velfærd i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top