fbpx
Usunde boligbyggerier i Vallensbæk
DEBAT. Lejlighedsmarkedet i hovedstadsområdet har været glødende i de senere år, hvilket har ført til, at der er bygget for meget – nu falder priserne. Er det i den situation en kommune skal planlægge cirka 1.000 nye boliger med omkring 3.000 beboere? Det er ikke desto mindre det som Vallensbæk er i færd med på de […]

Lejlighedsmarkedet i hovedstadsområdet har været glødende i de senere år, hvilket har ført til, at der er bygget for meget – nu falder priserne.
Er det i den situation en kommune skal planlægge cirka 1.000 nye boliger med omkring 3.000 beboere? Det er ikke desto mindre det som Vallensbæk er i færd med på de gamle erhvervsgrunde ved Vejlegårdsvej. Det er kommunens dårligste beliggenhed, få meter fra Køge Bugt motorvejen, hvor støjbelastningen med borgmesterens ord er direkte sundhedsskadelig?
Motorvejen er hævet fem meter over terræn, og det er ikke realistisk at tro, at boligområdet kan afskærmes fra støjen, der som bekendt breder sig cirka en kilometer fra Danmarks mest trafikerede motorvej.
Den trafikale infrastruktur ved Vejlegårdsvej vil næppe kunne klare den øgede biltrafik; der er jo ikke nogen op- og nedkørsel til motorvejen, Ring 3 bliver snart snævret ind til to spor på grund af letbanen etc. Det vil resultere i trafikkaos. Og med 20% flere borgere skal kommunens serviceapparat udbygges. Det koster og skatten er allerede højere i Vallensbæk.
Risikoen for at boligerne ikke kan sælges/udlejes på normale vilkår er stor. Og hvem mon kommer til at bo i Vallensbæks nye ’støjhaver’, og hvem kommer til at betale huslejen? Det ligner et selvmål.
For få uger siden bragte Kristeligt Dagblad forundret nyheden om, at seks ud af ti nyfødte børn i Vallensbæk ikke har en dansk mor. Vallensbæk er landets suveræne højdespringer og indtager nu 2. pladsen på dette område. En udvikling der er eskaleret de seneste år på grund af Vallensbæks mange usælgelige byggerier. Flertallet af børn, der starter i Vallensbæks skoler om fire år er ikke danske. Går udviklingen som andre steder, vil det medføre, at ressourcestærke danske børnefamilier flytter til andre kommuner.
De konservatives politik truer den sidste rest af Vallensbæks selvstændighed.

Svar:
Af Henrik Rasmussen (K) Borgmester i Vallensbæk

Jeg er ked af, at Erik Kærgaard Kristensen taler Vallensbæk ned. Vallensbæk er en kommune, hvor tradition og solide klassiske værdier er parret med nytænkning og udvikling. Så ja, vi er i vækst, og således kan vi bibeholde og udvikle velfærden for vores borgere. Og nye borgere er også lig med indtægter og ikke kun udgifter.
Lad mig understrege, at erhvervsgrundene ved Vejlegårdsvej er ejet af private, og nu lægger nogle developere op til at skabe et unikt byområde. Jeg tænker, at developere kun investerer dér, hvor de ser perspektiv og økonomiske muligheder. Der er lagt op til, at bydelen vil tiltrække spændende og ressourcestærke mennesker. Det vil blive boliger af en høj kvalitet, hvor bæredygtighed og støjreduktion er tænkt ind i selve byggeriet. Der ligger nogle helt klare krav om mindre støj i boliger, og det lever bygningerne op til. Bydelen kommer til ligefrem at skærme for støjen. Vi har også et skarpt øje på de trafikale forhold, og der er igangsat undersøgelser om en forbedret infrastruktur for både bilister, men også for vores fodgængere og cyklister.
Det nye boligområde vil være af god kvalitet med gennemtænkte smarte, klimasikrede og grønne løsninger. Og de borgere der kommer til at bo i netop dette område, får et helt unikt udsyn til både kilen og udover havet. I bebyggelsen er livskvalitet tænkt ind i hele projektet, sådan at der bliver grønne udfoldelsesmuligheder for både børn og voksne. Det bliver livsstilsboliger, hvor bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål er tænkt ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top