fbpx
Nu kommer køerne på græs
Køer-i-Vallensbæk-Mose-160419-06.jpg
De første køer er allerede på græs i Vallensbæk Mose.
VALLENSBÆK. Omkring et halvt hundrede stykker kvæg skal hjælpe med at afgræsse arealerne i Vallensbæk Mose – de første er allerede sat ud

I løbet af de næste uger bliver der sat omkring 50 stykker kvæg ud i Vallensbæk Mose. Det er en bæredygtig måde at pleje naturen på, fortæller Lars Olofsson fra firmaet Rent a Cow, der leverer køerne.
– Tidligere var der højt græs – så var det kun ræven, der kunne liste rundt. Fremover kan køerne holde græsset nede, og med tiden vil det blive til en slags eng, hvor andefugle kan lande. Køerne træder også nogle gode spor, og i hullerne kan larver udklække, så der kommer insekter. På den måde kommer der en større diversitet i området, fortæller Lars Olofsson.
De første otte af de firbenede græsslåmaskiner er ankommet fra Sydsjælland, og flere følger efter. I alt kommer der til at være omkring 50 stykker kvæg gående i foldene i Vallensbæk Mose.
Køerne er blandt andet af racerne Aberdeen Angus og Galloway. Det er kødkvæg, ikke malkekvæg, fortæller Lars Olofsson.
– Til efteråret bliver de slagtet, og så vil det være muligt at købe kød fra kvæg, der har gået i ens eget lokalområde, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top