fbpx
Glostrup Kirke vil have flaglav
flaglav.jpg
Lige foran Glostrup Kirke vil Esper Silkjær og Ib Ketler gerne have en flagstang. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Menighedsrådet i Glostrup Sogn vil gerne have en flagstang op foran Glostrup Kirke. Men det kræver, at frivillige vil hjælpe med at hejse og sænke flaget

’I øvrigt mener jeg, at Glostrup Kirke bør have en flagstang’, sagde et nu afdødt medlem af menighedsrådet ved Glostrup Sogn til alle sognerådsmøder. Det nævnte præsten, Esper Silkjær, i sin tale til begravelsen.
– Det var der så nogen, der tog fat i, og nu vil vi have den flagstang, siger han.
Grunden til, at Glostrup Kirke ikke endnu har fået en flagstang, har været de personalemæssige omkostninger, der ville være ved at få en person til at komme på arbejde alene for at hæve og sænke flaget.
Nu har menighedsrådet fundet en løsning på det problem.
– Vi har en flagstang ved Østervangkirken, som kun bliver brugt i forbindelse med kirkelige handlinger, men vi har ikke nogen ved Glostrup Kirke. Det er der en hel del, der gerne vil have, men der har ikke været flertal for det i menighedsrådet. Ikke fordi man var imod en flagstang og et flag, men personale og det med at få flaget på de officielle flagdage. Vi synes, når vi ligger ud til Hovedvejen, og du har kommunens flagstang ved den gamle præstebolig, så kan vi ikke på de officielle flagdage lade være med at flage. Det har været stopklodsen hele vejen igennem, siger Esper Silkjær.

Flaglav
Esper Silkjær har derfor sammen med Ib Ketler talt om at lave et flaglav. Ib Ketler er medlem af Danmarks Samfundet, der er en forening, der har til formål at udbrede anvendelsen af Dannebrog.
– Vi talte om at lave et flaglav af frivillige, som påtager sig opgaven med at rejse flaget på flagdage og tage det ned igen. Hvis bare, vi får folk nok, der melder sig, så er det jo ikke noget stort job. Hvis der er ti, der melder sig, så er det en enkelt dag om året, man skal hejse flaget, siger Esper Silkjær.
De har allerede lavet et udkast til, hvilke dage, der skal flages. Det er selvfølgelig alle de kirkelige højtider, besættelsesdagen, befrielsesdagen, dronningens fødselsdag og flagdagen for Danmarks udsendte, som kirken håber at kunne være med til at fejre.
– Vi vil gerne tale med kommunen om at blive en del af markeringen af flagdagen for Danmarks udsendte, måske med en andagt i kirken. De, der har været udsendt, har været vant til at have en feltpræst med ude. De har været vant til, at kirken er der. Derfor vil det være oplagt, at vi er en del af det, siger Esper Silkjær.
Han håber at få flagstangen op i løbet af foråret, så valgdagen 26. maj kan blive den første dag med flaget i top. Og så skal det selvfølgelig være klar til Valdemars dag den 15. juni, hvor det er 800 år siden, at Dannebrog faldt ned fra himlen.
– Dannebrog har jo 800 års jubilæum, så nu er det på tide, siger Esper Silkjær.

Første møde

Det første møde og den stiftende generalforsamling i Glostrup Sogns Flaglav er tirsdag den 30. april klokken 19.00 i sognegården ved Glostrup Kirke

3 kommentarer om “Glostrup Kirke vil have flaglav”

 1. Anette Øgendal siger:

  Hej Folkeblad
  I kunne på avisen begynde med at ansætte en korrekturlæser. Indholdet i artiklen er fint og relevant, men det ville være rart hvis der havde stået flaglaug. Et laug er en gruppe med et interessefælleskab.
  Lav er en mosplante som bl.a. rensdyr spiser.

  1. Jesper Ernst Henriksen siger:

   Hej Anette

   Tak for din kommentar. Vi er glade for engagerede læsere, der holder os til ilden og forventer god kvalitet.
   Vi har nu en korrekturlæser på Folkebladet, der også har læst korrektur på denne artikel. Selvom der uden tvivl ind i mellem slipper stavefejl og kommafejl igennem, så er dette ikke en af dem. Det er ikke en fejl, at der står flaglav. Lav er den eneste korrekte måde at stave det på, og det har i øvrigt været sådan, siden den første danske retskrivningsordbog fra 1872. Det er dog en udbredt misforståelse, at det skal staves laug.

   Mvh
   Jesper Ernst Henriksen
   Redaktør på Folkebladet

 2. Søren Enemark siger:

  Ordet lav har flere betydninger eller specialiseringer:
  Leisure activity vehicle (LAV.)
  Lav (symbiotisk organisme).
  Lav (organisation) – middelalderlig organisation for håndværkere, tidligere stavet laug.
  et tillægsord, der betyder det modsatte af høj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top