fbpx
Giv seniorer ubegrænset træning
debat.jpg
DEBAT. Af Brian Farrington, Albertslundvej 77, 2625 Vallensbæk

Åbent brev til Social- og Sundhedsudvalget formand og medlemmer.
Vi selvtrænerer er utilfredse med kommunens beslutning om at lave om på reglerne i Sundhedshuset Nordmark, så man kun kan træne i tre måneder, så er det ud.
Vi, der træner i huset, er alle oppe i den høje ende af livet, over pensionsalderen, alle har en eller flere kroniske sygdomme, vi er ikke lige den persongruppe, der går i fitnesscentre, vi vil nok følge os helt udenfor de normer, der træner sådanne steder. Så er der prisen det koster mellem 300 kr. til 500 kr. om måneden. Det er uhyggeligt mange penge for en pensionist. Kommunen vil vel helst have at vi kan blive længst mulig i eget hjem og være selvhjulpen.
Derfor håber vi, at den beslutning, der er taget, kan rulles tilbage, så vi ældre kan passe på vores helbred, til gevinst for kommunen.

Brevet er skrevet på vegne af 61 brugere af Sundhedshuset Nordmark

Svar: Det er ulovligt
Af
Jytte Bendtsen (C), Formand for Social og Sundhed

Kommunalbestyrelsen har desværre været nødt til at ændre perioden for selvtræning. Før blev man visiteret til et års selvtræning. Nu bliver man visiteret til tre måneder ad gangen med mulighed for forlængelse, hvis der er behov.
Ændringen skyldes, at vi ifølge lovgivningen ikke må konkurrere med private fitnesscentre og derfor ikke må drive gratis træningscenter for vores borgere – uanset hvor meget, vi gerne ville.
Selvtræning må derfor kun ses som et midlertidigt kommunalt tilbud til borgere, som har gået til genoptræning, har deltaget i kommunens forløbsprogrammer for kræftsyge og kroniske sygdomme eller er henvist fra jobcenterets rehabiliteringsteam.
Vi har heldigvis flere gode tilbud, man som senior kan fortsætte i, f.eks. seniormotion, håndboldfitness, vandgymnastik og svømning. Kommunen tilbyder en samtale med en motionskonsulent, som kan hjælpe til at finde det rigtige motionstilbud og hjælpe den enkelte videre mod en fortsat aktiv hverdag. Jeg håber, at vores borgere her kan finde et godt alternativ til sundhedstræning i Sundhedshuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top