fbpx
Misinformation for 710.000 kr.?
DEBAT. Af Henning Blauenfeldt, Firkløverparken 37-1-11, 2625 Vallensbæk

Samtidig med at Firkløverparkens lejere afdrager på et lån, der er cirka 100 millioner højere end parkens vurderings- eller salgsværdi, betaler de også en grundskyldsskat, der er tre gange højere per kvadratmeter, end andre lejligheder i samme område. Kan man få forklaret det almennyttige princip bag den konstruktion og få et par faglige bedømmelser af om de er helt korrekte?
Grundene 40 og 80 meter fra Firkløverparken (Rosenlunden og Liljeparken)der betaler, efter BBR’s tal, grundskyldsskat af kr. 504,- og kr. 460,- per kvadratmeter mens Firkløverparkens pris er vaklet mellem kr. 360, – til kr. 1.390, – per kvadratmeter, siden den ministerielle afgørelse i februar oplyste, den var gældende til det nye vurderingssystem trådte i kraft i 2020.
Mon det var med i ministeriets overvejelse at grundværdien fra 2006 næppe steg mere end andre grunde og slet ikke til fra 8,25 til 37 millioner? Desværre er ministeriets fulde afgørelse aldrig udleveret til dem, der skal betale den ekstra opkrævning på kr. 710.000,- . Den alene svarer i gennemsnit til en ekstraomkostning på kr. 3.150,- for hver af Firkløverparkens 225 lejligheder.
Som en mindre detalje ser det også ud til at parken betaler grundskyldsskat for både den offentlige vej gennem bebyggelsen og den grønne stribe bag lygtepælene og busskuret. Lokalplanernes tegninger er ikke korrigerede for det.
BBR’s antal kvadratmeter fra før byggeriet i 2006 er steget med 22 kvadratmeter i stedet. Den grønne stribe kunne have givet plads til ekstra P-pladser der undertiden er brug for. Firkløverparken må have noget til gode for at betale grundskyldsskat for offentlige områder i flere år.

Lavere husleje frem for misinformation
Af
Katja Lindblad, Formand for Vallensbæk Boligselskab

Vallensbæk Boligselskab, som ejer Firkløverparken har igennem de sidste år knoklet med en fejlberegning hos SKAT, hvilket betyder, at beboerne i Firkløverparken har betalt for meget i ejendomsskat i en årrække. Det er rigtigt, at sagen har taget utrolig lang tid, men nu er sagen afgjort.
Det betyder, at Firkløverparken i alt har fået 7,5 mio. kr. tilbage fra kommunen i for meget betalt skat minus advokatomkostninger til sagen. Disse penge er jf. reglerne gået ind i beboernes fælles regnskab for 2017. Til budget 2019 har beboerne, herunder Henning Blauenfeldt, besluttet at huslejen derfor sættes ned med i alt 571.000 kr., svarende til 2,84 %. Resten af pengene er brugt til den fælles opsparing i boligafdelingen til kommende vedligeholdelse af bebyggelsen, som beboerne jo også står for. Det betyder, at beboerne skal spare mindre op end oprindelig planlagt de kommende år. Der blev lagt 5.128.666 kr. ind på henlæggelserne.
Der er reelt tale om, at SKAT ikke havde taget højde for det eksisterende plangrundlag ved den oprindelige vurdering. Firkløverparken har fået penge tilbage p.g.a. en afgørelse om, at SKAT ikke måtte omberegne, som de gjorde. De har så nu lavet en ny ejendomsvurdering, hvor det oprindelige plangrundlag er medtaget, men som kun har fremadrettet virkning. Vi er stadig i gang med at undersøge den nye beregning, så vi fremadrettet sikrer, at ejendomsskatten er rigtig.
Vi har haft en god dialog med kommunen i denne sag og jeg tror vi er enige om, at disse fejlberegninger har været virkelig ærgerlige. Jeg er glad for, at vi nu har fået pengene tilbage til beboerne, men vi holder selvfølgelig løbende øje med, at de fremtidige vurderinger også er korrekte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top