fbpx
Hovedstaden skal være grøn, attraktiv og dynamisk
DEBAT. Af alle de opgaver, jeg har fået som erhvervsminister, er jeg allermest glad for at være formand for regeringens hovedstadsudvalg. Og om ganske kort tid løfter jeg sløret for vores nye hovedstadsudspil, som er en samling initiativer, der skal styrke udviklingen af hovedstadsområdet. Initiativer, der blandt andet baserer sig på en større modernisering af Fingerplanen. […]

Af alle de opgaver, jeg har fået som erhvervsminister, er jeg allermest glad for at være formand for regeringens hovedstadsudvalg. Og om ganske kort tid løfter jeg sløret for vores nye hovedstadsudspil, som er en samling initiativer, der skal styrke udviklingen af hovedstadsområdet.
Initiativer, der blandt andet baserer sig på en større modernisering af Fingerplanen. Med plads til udvikling og konkrete løsninger på uforudsete behov, som man ikke havde fantasi til at forestille sig tilbage i 1947, hvor planen første gang blev tegnet.
Arbejdet baserer sig på de 150 ændringsforslag, vi har fået fra de fleste af hovedstadsområdets 34 kommuner. Forslag, der kan være med til at skabe bedre muligheder for vækst og udvikling i lokalområder fra den yderste fingerspids og helt ind til håndfladen. For hovedstaden er jo langt mere end indre København.
Fingerplanen vil også fremover tage hensyn til hovedstadsområdet som en samlet helhed. Netop fordi hovedstadens kommuner udgør ét sammenhængende område for erhvervslivet, som arbejdsmarked og til uddannelse og bosætning. Sådan er det i dag, og sådan mener jeg, det skal blive ved med at være.
Min personlige ambition med byudvikling i hovedstadsområdet er at løfte arven fra 1947 og fremtidssikre hovedstaden. Så borgere såvel som virksomheder også fremover kan leve og mødes og bevæge sig i et velfungerende hovedstadsområde, der er både grønt, effektivt og rummeligt.

1 kommentar om “Hovedstaden skal være grøn, attraktiv og dynamisk”

  1. Marianne Feltmann siger:

    “Et hovedstadsområde, der er både grønt, effektivt og rummeligt”. Jeg tænker om der med grønt blot menes grønt såsom træer, planter, parker? Eller om der måske tænkes på grøn energi, så som El-biler? Såfremt sidstnævnte er en del af planen, bør du vide, at os som el-bilejer ikke har nogen som helst mulighed for at oplade vores el-bil i Vallensbæk (og Brøndby og Ishøj). Opstilling af el-ladestander er nemlig ikke implementeret i plan- og byggeloven i Danmark. Derfor bliver der ikke anlagt nogen parkeringspladser til el-biler og ladestandere til samme i Vallensbæk Kommune i de tiltag der er omkring opførelsen af ikke mindre end 1000 nye boliger.
    Og vi, der er så uheldige at køre el-bil OG bor i etagebyggeri i Vallensbæk kører til Greve og Glostrup for at handle og oplade bilen samtidig. Så der er LANG vej endnu for grøn energi for Vallensbæk Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top