fbpx
Historier fra arkivet
historier-fra-arkivet.jpg
HELE OMRÅDET. Vi har været en tur i vores arkiver og har fundet lidt gamle historier frem. Historierne kan være forkortet af redaktionen. Husk at du også kan komme forbi og finde de gamle aviser, hvis der er noget du lige står og mangler.

1. februar 1989
Samarbejde for fremtiden
Spændende konference i Glostrup Kommune om bedre hjælp til børn og forældre med problemer
glostrup. Onsdag og torsdag i sidste uge var kommunen vært for en omfattende konference. Under overskriften ”Forebyggende indsats overfor børn og forældre” gik embedsfolket til gruppearbejdet efter at psykolog Kirsten Poulsgaard fra Socialstyrelsen havde indledt de to dages samvær.
– Der er meget grøde rundt omkring i systemet. Man forstår i dag meget bedre hvad der sker i samfundet, siger Holger Hansen, chef for Social- og Sundhedsforvaltningen i Glostrup.
Meningen med konferencen var da også at føre forskellige grupper tæt sammen. Grupper som i det daglige måske føler, at man har mere end rigeligt at se til uden at man også skal samarbejde på tværs. Her var det især Socialudvalget og Skole- og Fritidsudvalget som markerede sig stærkt under konferencen. Men også andre institutioner var inviteret med. I flæng kan nævnes Sundhedsplejen, fritidshjemmet Bøgeskoven, Bistandsafdelingen, Daginstitutionsafdelingen og adskillige flere. Alle med det formål at drage nytte af de andres erfaringer og måske nå frem til en fornuftig planlægning i overskuelig fremtid.
– Vi mener, at tiden er inde til at hjælpe vore borgere før det går galt. Det er nu engang både nemmere og billigere at hjælpe før en familie er gået til bunds og splittet. Derfor skal vi lære at samarbejde på tværs af alle mulige faggrænser, sagde Holger Hansen. Han var meget begejstret for konferencens forløb, men ville helst ikke sætte hverken datoer eller tal på noget.
– Alt er endnu så nyt for os, og vi skal lige have alle de mange møder lidt på afstand. Der skete så meget og kom så mange gode idéer frem, at vi nu skal sunde os før alt bliver udmøntet i konkrete planer!
MYG

3. februar 1999
Elever smides ud af fritidsordning
Et forslag om en ny struktur på Vallensbæks fritidsordninger kritiseres af socialdemokraterne for at rumme en skjult dagsorden: At få 6. klasserne ud af fritidsordningerne
vallensbæk. Elevtallet i Vallensbæks skolevæsen stiger i de kommende år med cirka 100. Dem skal der skaffes plads til – både på skolerne og i fritidsordningerne. På kommunalbestyrelsesmødet i aften tager politikerne det første skridt.
Det – eller rettere, de – første skridt går ud på at man ved Pilehaveskolen, som har det mest presserende pladsproblem, gennemfører et pilotprojekt der indebærer:
– At Fritidsordning 1 (FO1) for de mindste elever fra bh.kl. til og med 3. klasse er på Pilehaveskolen.
– At Byggeren nedlægges som fritidshjem og i stedet laves til Fritidsordning 2 for elever fra 3. til og med 6. klasse, men med en overgangsordning for de allerede indmeldte indskolingsbørn.
– At halvdelen af Børnehuset indrettes som Aktivitetscenter, målrettet børn fra 6. og 7. klasse.
Ændringerne på SFO-området skal ifølge forslaget gennemføres fra august i år, mens Aktivitetshuset foreslås oprettet fra 1. januar 2000. Når resultatet af disse ændringer er kendt, vil man tage stilling til en løsning ved kommunens to andre skoler.

Ærgeligt
Bestyrelsen på fritidshjemmet Byggeren forstår ikke, hvorfor man vil nedlægge fritidshjemmet for at lave det om til FO2.
– Jeg mener det er kedeligt, at man vil ensrette det hele. Byggeren er et velfungerende fritidshjem, og vi er godt klar over at vi har været priviligerede. Men i stedet for at lave Byggeren om til FO2, skulle man hellere tage flere børn ind i institutionen, som den er i dag – det kan godt lade sig gøre.
Gib

28. januar 2009
Brøndby-dreng vandt SM i højdespring
14-årige Sophus Schandorph fra Atletikklubben Brøndby vandt søndag det sjællandske mesterskab i højdespring for drenge op til 15 år med en flot personlig rekord på 1,79 meter
BRØNDBY. Det var Sophus’ første mesterskab, og det var tilmed en meget sikker sejr, hvor der var hele seks centimeter ned til andenpladsen. Mesterskabet blev afholdt i Ballerup Superarena, der også kan huse atletik.
Sejren bragte Sophus Schandorph ind i toppen af medaljeaspiranterne til de danske ungdomsmesterskaber, der afvikles i Skive i slutningen af februar. Det er det første ungdomsmesterskab til atletikklubben Brøndby i mere end 10 år. Mesterskabet skyldes en kombination af Sophus Schandorphs store talent, krydret med en stabil og koncentreret træningsindsats gennem længere tid. Den 14-årige Brøndby-dreng er en del af en stabil træningsgruppe i atletikklubben Brøndby, der træner 2-3 gange om ugen, og som tæller både piger og drenge.
Tob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top