fbpx
Flager gerne for flere
DEBAT. Af Henrik Lund, formand SF Glostrup

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag 16. januar var der fremsat et partiforslag, som medførte stor debat. Dansk Folkeparti ønsker, at Glostrup på værdig vis fejrer Dannebrogs 800 års jubilæum. Ikke uventet vakte forslaget interesse fra flere sider i byrådssalen, og der blev nysgerrigt spurgt ind til, hvad DF havde i tankerne. Det kom imidlertid bag på de siddende byrådsmedlemmer at forslaget skulle vurderes nærmere, i hvert fald kunne man ikke sådan umiddelbart uddybe hvorledes forslaget skulle udmøntes.
I SF har vi det såmænd fint med Dannebrog, og også med andre typer af flag, som eksempelvis det regnbuefarvede Prideflag. Og vi ser da også gerne, at disse flag og vimpler luftes ved passende lejligheder. Vi vil endda her uddybe, hvornår en passende lejlighed kan være; nemlig 1. maj. SF ser meget gerne, at Glostrup hejser flaget, når arbejderne fejrer deres internationale kampdag. Jeg mener dog, at det ikke er helt så bombastisk, som det lyder, men at det i dagens Danmark i virkeligheden kan anses som en fejring af den danske model, af demokratiet og retten til ytringsfrihed, af solidaritet og retten til organiseringsfrihed. Og vi synes i SF, at Glostrup bør festligholde denne dag med at hejse flag over kommunens bygninger, dens institutioner og på de offentlige flagstænger.
For at markere at Glostrup er alle borgeres by, uanset køn, religion, sexualitet, etnicitet eller politisk overbevisning, så mener vi, at vi med flagning med regnbueflaget kan vise det for omverdenen. Flagningen skal selvfølgelig være i forbindelse med Pride paraden, som årligt finder sted i august måned.
I SF er vi således meget åbne for at flage på udvalgte dage og ved udvalgte begivenheder, og vi mener at disse forslag er såvel værdige som tilkendegivende – nemlig med budskabet om respekt for, og plads til, alle, såvel i Glostrup som i Danmark.

Svar
Af
Flemming Ørhem (DF)

Valdemarsdag den 15. juni 2019 har Dannebrog 800 års fødselsdag. Det fejres over hele Danmark, og det er glædeligt, at kommunalbestyrelsen i Glostrup (minus Enhedslisten), er enig med Dansk Folkeparti i, at denne fødselsdag naturligvis også skal fejres og markeres på en værdig måde her i Glostrup.
At det kom bag på nogle fra samarbejdsgruppen, at vores forslag skal vurderes og debatteres, inden det udmøntes i konkrete lokale tiltag kan jo blot undre.
Vi henviser stille til Danmarks-Samfundets idékatalog på deres hjemmeside.
Nu lægger vi så op til, at vi alle i samarbejde kan finde fælles forslag, uden der behøver gå partipolitik eller andet i det.
Vi håber, at Glostrups borgere, institutioner og foreninger m.fl. vil bakke op om fejringen og markeringen af Dannebrog.
SF-formandens udgydelser tillader vi os med ophøjet ro faktisk at se helt bort fra.
At Danmarks flag og nationalsymbol er Dannebrog er slet ikke til diskussion, det står helt fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top