fbpx
Udsatte småbørn skal have hjælp
COLOURBOX2037838.jpg

©Sandro Di Carlo Darsa/AltoPress/Maxppp ; Toddler boy crying, portrait

Et nyt projekt skal hjælpe udsatte småbørn i Vallensbæk og Ishøj og derved reducere deres problemer senere i livet. Foto: Colourbox
VALLENSBÆK. Jo tidligere i livet, man hjælper et sårbart barn, desto større er effekten. Sådan er tanken bag et nyt projekt i Vallensbæk og Ishøj

Børn, som ikke trives som små, kan få problemer senere hen, for eksempel i skolen eller senere i livet.
Et nyt projekt skal støtte familier med udsatte børn.
– Vi skal tidligere ind, så børnene kan få de bedste livsbetingelser fremadrettet. Vi skal have fat i barnet, før det bliver en sag hos kommunen, og inden vi for alvor bliver bekymret for barnets læring, trivsel og udvikling, siger Susanne Wermelin, der er står i spidsen for projektet TOIS (tidlig indsats for småbørn), som retter sig mod børn i alderen 0-6 år.
Projektet er en del af indsatsen i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) for Ishøj og Vallensbæk, og det består af en række forskellige indsatser, blandt andet et tværfagligt spædbarnsteam, et tværfagligt småbørnsteam og en intensiv indsats i den pædagogiske praksis.
Eksempler på konkrete tiltag kan være, at en forælder får hjælp til at håndtere konflikter med sit barn, når det bliver hentet i daginstitutionen eller at pædagogerne i en daginstitution får tværfaglig sparring til at håndtere bekymringer omkring et barn.

TOIS-projektet er støttet af Socialstyrelsen.

1 kommentar om “Udsatte småbørn skal have hjælp”

  1. Lone Algreen Nielsen siger:

    Hvor er det dejligt at se Ishøj/Vallensbæk kommune gør noget for de udsatte børn. Det hjælper ikke at lave en domstol som socialdemokratiet har være med til at stemme for. Det skal ikke være politi og domstole der vurdere om barnet har brug for hjælp.MAN SKAL DRAGE TIDELIG OMSORG – start i vuggestue,børnehave skole og klub.
    Lone Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top