fbpx
Hvor langt skal man rejse efter rekreative områder?
DEBAT. Af Niklas Højlund, Østervang 7, 1, 2605 Brøndby

Byudvikling og byfortætning sker med lynets hast i og omkring København idag. Eksempler på dårligt integrerede løsninger og byfornyelser kan findes i massevis. Det er derfor jeg idag skriver dette og vil bede jer tænke længere. Meget længere.
Debatten omkring et nyt ældrecenter i Vesterledsparken går pt højt. Der bliver tænkt i praktik og i økonomi. Men uden perspektiv.
Fjernes et rekreativt område, er der usandsynlig lille chance for, at det eller et andet genetableres igen. Det er derfor, vi skal passe på. Vi skal passe på, at vi som mennesker ikke tager den første og den bedste løsning. For det rammer ikke kun os.
Hvor er kreativiteten henne? Hvor er tanken og troen på fremtiden? Troen på en bedre kommune med mere synergi, fællesskab, sunde og glade borgere? Hvor der spredt over hele kommunen er de rekreative muligheder borgerne har brug for, for at have det godt? For at vores børn kan få det godt her?
Rekreative områder indeholder en enorm værdi og et enormt potentiale for at sikre borgernes velbefindende. Og her tænkes ikke kun på os, der lever og ånder nu, men især på dem, der skal efterfølge os. Hvad vil vi efterlade til dem?
I den konkrete sammenhæng omkring Vesterledsparken vil jeg opfordre til, at der tænkes i, hvorledes et rekreativt område som dette kan optimeres og samle folk i området endnu mere end det gør nu. Først da findes den sande værdi. Skab et vartegn for sundhed, udeliv, sport, fællesskab, kreativitet og højt til loftet i en kommune der står for det samme. Den værdi vi mister i kommunen, hvis dette grønne område forsvinder, vil være en katastrofe for både nuværende og især fremtidige generationer.
Hvor langt skal jeg, mine børn og børnebørn i fremtiden rejse for at komme til et rekreativt område?

Svar:
Brøndby har rigtig mange rekreative områder

Af
Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby

Kære Niklas, jeg kan godt forstå, at du og andre beboere i Vesterled ikke ønsker at miste det grønne område. Jeg anerkender, at I har stærke følelser for området, nu hvor vi i kommunalbestyrelsen vil placere et ældrecenter på den grund.
Det siges, at overdrivelse fremmer forståelsen. Det, synes jeg ikke, gælder her. Du skriver, at det vil være en katastrofe, hvis det grønne område i Vesterled forsvinder. Og du mener, at det skal omdannes til et vartegn for sundhed, udeliv, sport, fællesskab, kreativitet og højt til loftet. Det første har jeg svært ved at tro på, og det andet virker som det rene overbud i en situation, hvor Vesterled ellers giver udtryk for, at området bare skal bevares som et grønt område.
Du skriver, at hvis et rekreativt område fjernes, er der usandsynlig lille chance for, at det eller et andet genetableres igen. Det nyeste modeksempel, jeg kan finde, er søen mellem kolonihaverne og den nye jernbane. Her var Banedanmark, Hofor og kommunen kreative, da der skulle anlægges et nyt regnvandsbassin, og vi fik en fin sø med grønne arealer omkring. Vi genetablerede på tilsvarende vis en strækning af Rosenåen ved Brøndbyvester Boulevard. Og Bakkeskoven har ikke eksisteret mere end cirka femten år.
Du spørger, hvor langt du og dine børn og børnebørn skal rejse for at komme til et rekreativt område. Det er let at svare på, for der er mange rekreative områder i Brøndby. Skovene, Strandparken og Vestvolden er bare nogle af de mest fremtrædende eksempler. Der er mange i Brøndby, som rejser derhen hver dag. Du og dine børn har givetvis også været der, for disse områder har mange kvaliteter.

1 kommentar om “Hvor langt skal man rejse efter rekreative områder?”

 1. Niklas Højlund siger:

  Kære Vagn

  Jeg mener faktisk oprigtigt at det vil være en katastrofe hvis byfortætningen fortsætter med den hast den pt har. At du ikke er enig overrasker på ingen måde.

  Lad venligst være med at se mig som fortaler for hele Vesterled. Det har hverken du eller jeg mandat til at udnævne mig til. Vi er rigtig mange, ja, der synes valget af parken er en dårligt gennemtænkt beslutning. At jeg så tænker lidt længere omkring området kan jeg ikke se noget negativt i. Kreativ og visionær tankegang er som altid en rigtig god start på mange gode ting.

  Bevares.. Det tætteste af de eksempler du nævner vil give min familie og jeg en afstand på 3km til et rekreativt område. Hvordan hænger det sammen med Brøndby Kommunes såkaldte grønne struktur hvor i selv beskriver at hvis et grønt område skal benyttes i hverdagen skal der højest være 300 meter hen til det?

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig et konkret eksempel hvor i beskriver hvilket areal i, såfremt ældrecenteret placeres i Vesterledsparken, vil reetablere således at jeg og min familie vil få de maks 300 meter derhen? Hvor er det samlede langsigtede overblik (inkl. både positive og negative konsekvenser) over den byfornyelse der er sat i værk i og omkring Brøndbyvester?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top