fbpx
Hvad har Torben Jensen på hjertet?
DEBAT. Af Marlene Frandsen, kommunalbestyrelsesmedlem, Venstre

Som en anden Donald Trump påstår Torben Jensen som svar på mit læserbrev i folkebladet den 6. november, at underleverandører ikke har et kædeansvar i de arbejdsklausuler, som vi i enighed i kommunalbestyrelsen vedtog i 2013 og igen i 2017.
Tillad mig, at gøre opmærksom på, at kædeansvar og social dumping ikke er virkelige definerede ord/begreber. Det er ord, der ikke referer til noget i juraen. Det gør til gengæld, Glostrup Kommunes standardbetingelser for indkøb af varer og tjenesteydelser som alle leverandører til Glostrup Kommune skal underskrive, og som er offentlig tilgængeligt på kommunens hjemmeside.
Læser man §14 i standardbetingelserne, henvises der her til ILO 94, der sikrer ordentlig løn og arbejdsvilkår gældende for såvel kommunens leverandører som disses underleverandører. Vi har således allerede ”kædeansvar” og et regulativ mod ”social dumping”. Så om det er varm luft, fake news eller om Torben Jensen ikke forstår eller blot ikke vil forstå, så er det ganske enkelt ikke korrekt, og man undres over formandens postulater.
Venstre ønsker et aktivt erhvervsliv i kommunen. Derfor har vi bl.a. ansat en erhvervschef og taget initiativ til at afholde en erhvervskonference hvert år. Men vi ønsker også et erhvervsliv, hvor der er fair konkurrence, uanset om man er erhvervsdrivende i Glostrup eller Hvidovre. Derfor er vi i Venstre også stolte af den indkøbspolitik, som vi har ført ud i livet.
Så kære Torben Jensen, når nu din mærkesag allerede er vedtaget, hvad har du så på hjertet?

Svar
Af
Torben Jensen (S) formand for Erhverv Og Arbejdsmarkeds udvalget

Det er ærgerligt at du ikke længere er medlem af Erhverv- og Arbejdsmarkeds udvalget, så ville du med egne ører have hørt at vores erhvervsliv efterlyser at vi som kommune er opmærksomme på at de udbudsregler som ganske rigtigt overholder ILO 94 ikke bare skrives ind i udbudsmaterialet, men at det også kontrolleres ude på byggepladserne, at leverandørerne lever op til disse.
Københavns Kommune har sikret at en stor gruppe bygningsarbejdere på en kommunal byggeopgave fik den løn de var berettigede til. Netop fordi de havde skrevet kædeansvar ind i udbudsmaterialet.
Derfor kunne de pålægge hovedentreprenøren at betale håndværkernes løn.
Vi bliver nødt til at forholde os til: ”Vil vi sociale klausuler og kædeansvar?” Det næste er så ”Hvordan sikrer vi det?” Til sidst hvordan formidler og udmønter vi det
Min holdning er at Glostrup Kommune har et samfundsansvar og skal påtage sig rollen som ”Model­arbejdsgiver” Derved kan vi vise at arbejder man på en byggeopgave for Glostrup Kommune, så er man sikret ordentlig løn og arbejdsvilkår.
En udviklende erhvervs­indsats er i Socialdemokratiets optik ikke alene en erhvervschef og en erhvervskonference. Vi vil meget tættere på erhvervslivet, der hvor vi er i øjenhøjde med virksomhederne i forhold til hvordan de ser udfordringerne i deres forretningsudvikling. Vi kan helt sikkert være meget mere innovative i erhvervsudviklingen i Glostrup. Men det kræver politisk vilje, og den har vi i Samarbejdsgruppen. Derfor strammer vi nu bardunerne på teltet og skifter savsmuldet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top