fbpx
Hvad betyder det?
DEBAT. Af Benny Nielsen, Espedammen 48, 2605 Brøndby

I Folkebladet den 6. november 2018 står du citeret for, at kvoten for almenboliger til boligsælgende pensionister foreslås nedsat fra 20 procent til 10 procent.
Mener du dermed, at hver 10. almenbolig, der fremover bliver ledig, skal forbeholdes til boligsælgende pensionister, hvis dette kan aftales med boligforeningerne?
Det er svært for os at forstå meningen, derfor beder vi om din forklaring, er der eller kommer der andre regler hvis man er skrevet op i et boligselskab?

Svar
Af
Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby

Benny Nielsen har forstået det helt korrekt: 10 procent af de ledige boliger går til udlejningskriteriet boligsælgende pensionister.
Der er tale om udlejning efter de såkaldt fleksible kriterier. Det vil sige, at man skal være skrevet op i boligselskabet, men kan rykke frem på ventelisten, hvis man opfylder et af de fleksible kriterier.
Vi foreslår endvidere, at de tre fleksible udlejningskriterier er sideordnede, men med hver deres kvote, så de boligsælgende pensionister fremover får en bedre chance for at få en almen bolig. Kvoten for boligsælgende pensionister fastsættes til 10 procent, da det efter vores erfaring svarer meget godt til efterspørgslen.
Vi skal nu i gang med at drøfte de konkrete aftaler med de enkelte boligselskaber, og jeg håber, vi kan lande en model, hvor kriterierne er ens for alle boligselskaber, det vil lette administrationen af reglerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top