fbpx
Forpremiere med fint besøg
IMG_0700.jpg
Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen spiller hovedrollerne i filmen I krig & kærlighed. Foto: Holger Pedersen
GLOSTRUP. Filmen I krig & kærlighed om 1. verdenskrig havde forpremiere i Glostrup Bio med besøg af hovedrollerne og instruktør og producent

Den 11. november 1918 sluttede krigshandlingerne under 1. verdenskrig. Det var ikke mindst en stor lettelse for de dansksindede sønderjyder, der mellem 1964 og 1920 var en del af Tyskland og derfor stærkt påvirket af krigen. Over 30.000 dansksindede mænd måtte trække i tysk uniform og kæmpe for en sag, der ikke var deres. Over 5.000 faldt og mange kom hjem med skader på krop og sjæl. Dette er baggrunden for den danske storfilm I krig & kærlighed, som har forpremiere i Sønderjylland netop på 100-årsdagen.
Glostrup Bio viste imidlertid filmen allerede 31. oktober som gratis film for medlemmer af biografforeningen Sofarækken og entré for alle andre. Den røde løber var rullet ud, og der blev udskænket bobler til alle de 140, der fik en stor oplevelse i Glostrup Bio denne aften. Biografen havde besøg af filmens producent, Ronnie Fridthjof, instruktør Kasper Torsting samt Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster, der spiller hovedrollerne. Glostrup Bios formand, Arne Christensen, indledte, hvorefter de fire gæster på skift fortalte om filmens baggrund og tilblivelse, før filmen blev vist.
I krig & kærlighed, der har kostet over 40 millioner at producere, foregår dels ved fronten i Frankrig, men mest i Sønderjylland i Sønderborg og på Als. Det er et storslået drama om alt det, som krigen gør ved mennesker, ikke mindst de kvinder, der måtte klare det derhjemme. Filmen har 15. november normal premiere i hele landet – naturligvis også i Glostrup Bio.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top