fbpx
Erhvervskonference med fokus på social bundlinje
Erhvervskonference.jpg
Jesper Larsen og Michael Larsen fra Allianc Marketing Group fik iværksætter diplomet. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Torsdag aften var der erhvervskonference i Glostrup Kommune med fokus på vækst med social bundlinje

Torsdag sidst på eftermiddagen var omkring 100 mennesker samlet i Glostrup Park Hotels store mødelokale til Glostrup Kommunes årlige erhvervskonference.
I år var temaet vækst med social bundlinje, og der var blandt andet oplæg af direktøren fra Den Sociale Kapitalfond, Birgitte Frost Mathiesen og en livlig debat med Glostrup-virksomheder, der har erfaring med samarbejde med Den Sociale Kapitalfond.
Generelt var det en god erhvervskonference, sagde Torben Jensen, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, efterfølgende.
– Jeg synes det gik godt, det var spændende at møde erhvervslivet. Jeg synes vi hørte nogle gode oplæg om vækst med en social bundlinje. Jeg er glad for, at virksomhederne i Glostrup vil tage et socialt ansvar, sagde han.

Ingen pris
De foregående år er der i forbindelse med afholdelsen af kommunens erhvervskonference blevet udnævnt årets erhvervsvirksomhed i Glostrup. I år er det dog Glostrup, der har formandsskabet
for Erhvervssammenslut­ningen for Glostrup, Brønd­by, Vallensbæk og Albertslund Kommuner. Derfor var det også en virksomhed fra Glostrup, CPH Steel, der i maj i år fik sammenslutningens erhvervspris.
Derfor valgte Glostrup Kommune ikke at uddele sin egen erhvervspris i år.
Der blev dog uddelt diplomer til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar, for eksempel ved at hjælpe borgere i arbejde, der ellers har det svært på arbejdsmarkedet. De hedder CSR-diplomer. CSR står for Corporate Social Responsibility. Virksomhederne i Glostrup kan søge om at få et diplom, men Glostrup Kommune vælger også nogle virksomheder, som jobcenteret er i kontakt med, som de mener, har fortjent et diplom.
Den første var Badmodul, der blev stiftet i 2013. De beskæftiger sig med at renovere badeværelser.
– De tager medarbejdere i flex-job, praktik og løntilskud. Rigtig godt gået, sagde John Engelhardt, da han overrakte diplomet.
Den anden var Glostrup Park Hotel.
– Det er en veldrevet og etableret virksomhed, der har været her i over 50 år. De har rigtig mange medarbejdere i praktikforløb og uddannelse. Set fra kommunens synspunkt er vi rigtig glade for, at de hjælper til med det, sagde John Engelhardt.
Den tredje var Pilkington Danmark, der laver ruder til busser og biler.
– De har haft masser af medarbejdere i flexjob og praktikforløb, og det er også godt gået, sagde John Engelhardt.

Valgte Glostrup på pris
Det sidste diplom, der blev uddelt, var iværksætter diplomet. Diplomet bliver givet til nye virksomheder, der bliver udvalgt af Glostrup Kommune efter alder og hvor meget vækst de har haft. Der blev i år uddelt et enkelt diplom til Allianc Marketing Group. Virksomheden blev stiftet i 2015 og er specialist i sponsorater, kommercielle partnerskaber, planlægning og udvikling af events og beskæftiger sig med medieindkøb og kampagner. De er nu oppe på at have syv medarbejdere.
De har været glade for samarbejdet med Glostrup Kommune.
– Vi har ikke hørt særlig meget fra Glostrup Kommune, de understøtter mere erhvervslivets vækst i baggrunden, men når vi har været i kontakt, har der ikke været nogen udfordringer, siger Michael Larsen, der er en af to direktører og ejere.
De valgte Glostrup som hjemsted for deres virksomhed af flere grunde.
– Det var til at købe for penge i modsætning til noget længere inde i København. Det ligger centralt og godt i forhold til transport. Vi har mange kunder i det jyske, så det er vigtigt at kunne komme på motorvejen. Vi har også en del kunder i Idrættens Hus i Brøndby. Og så bor vi begge i nærheden, så vi ikke skal sidde længe i kø for at komme på arbejde, siger den anden direktør og ejer, Jesper Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top