fbpx
Er Seniorrådet lig med Ældre Sagen?
DEBAT. Af Henrik Skovborg, Ny Mæglergårds Allé 34

Til valget til Seniorrådet i Brøndby er der 50 kandidater. Antallet er ganske imponerende og jeg er ikke i tvivl om, at samtlige kandidater vil være til gavn for Seniorrådet og gøre deres, for at holde kommunalbestyrelsen i ørene. Kandidater er upolitiske og bør stå for egne holdninger.
Dog ser jeg i et opslag på Facebook, at Ældre Sagen anbefaler fem kandidater ved navns nævnelse, og at disse kandidater bør man stemme på.
Endvidere har Ældre Sagen gjort deres forarbejde, som de ikke lægger skjul på i dette citat:
”.. Ældre Sagen har søgt via nyhedsbreve og hjemmeside og har fået kontakt til medlemmer, der gerne opstiller og som ikke lægger skjul på at vil kæmpe for bl. a. Ældre Sagens holdninger”
Jeg er sikker på, at der blandt de fleste af de resterende 45 kandidater er medlemmer af Ældre Sagen, og som langt hen af vejen også har de samme interesser.
Min hustru og jeg har været medlem af Ældre Sagen i mange år og er ikke blevet kontaktet.
Hvem har blåstemplet de fem kandidater? Er det formanden, bestyrelsen eller personer i inderkredsen af Ældre Sagen i Brøndby, der forsøger at gøre Seniorrådet til Ældre Sagens forlængede arm?

Svar
Af
Kaare Kjær-Madsen, formand for Ældre sagen i Brøndby

Først skal jeg beklage, at jeg ikke har udtrykt mig tilstrækkeligt tydeligt, da jeg tirsdag den 9. oktober talte med Henrik, og blandt andet fortalte ham om de muligheder for promovering, som vi tilbød.
Dernæst: Seniorrådet skal høres i alle spørgsmål vedrørende ældrepolitik. Ældre Sagen er en af mange organisationer, som gerne vil høres, men som ikke har lovmæssig ret til at blive hørt.
Seniorrådet er ikke en del af Ældre Sagen i Brøndby, og kan således ikke betragtes som Ældre Sagens forlængede arm, snarere tværtom, da Ældre Sagen i Brøndby mere satser på at være Seniorrådets sparringspartner.
Vores samarbejde med nuværende Seniorråd har været godt. Det ønsker vi gerne fortsat i det nye Seniorråd. Og hvad er bedre, end at få valgt medlemmer af Ældre Sagen ind i Seniorrådet?
Der er intet hokus-pokus i, hvem der har fået vores opbakning, nemlig: alle som har henvendt sig efter vores opfordring på hjemmeside, i nyhedsbreve og ved vore arrangementer, og som vi har snakket med.
Det var vores bestyrelse, der i flere omgange besluttede proceduren. Og derefter har to personer taget sig af kontakten til kandidaterne, og udarbejdet vores indstillinger.
Ældre Sagen er Brøndbys suverænt største forening med over 4.600 medlemmer. Vi arbejder for at få indflydelse, og søger den alle relevante steder. Også i Seniorrådet.

1 kommentar om “Er Seniorrådet lig med Ældre Sagen?”

  1. Preben Dam siger:

    Det er tankevækkende, at man skal læse den slags i et demokratisk samfund.
    50 personer har brugt deres energi og samfundssind til at retfærdiggøre deres ansøgning om at blive kandidat, og alligevel kan man her læse, at vi nærmer os tilstande som i det tidligere DDR…
    Jeg vil håbe for valget til Seniorrådet i Brøndby trods alt får et positivt eftermæle, så man næste gang får et retfærdigt valg.
    Sidst, men ikke mindst, så synes jeg det er kujonagtigt, at Kaare Kjær-Madsen på denne måde forsøger at fralægge sig ansvaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top