fbpx
Der skal findes nye løsninger
DEBAT. Af Niels Christian Barkholt, folketingskandidat for SF opstillet i Brøndbykredsen

Fodboldklubben i Brøndby er byens store stolthed. Vi elsker klubben og holder troligt med dem hver weekend. Børnefamilier, unge, venner og alle de tro fans kommer og bakker op. Men der er også udfordringer. Det udvikler sig ofte til slagsmål og sammenstød med politiet. Selv har jeg stået i midten af det flere gange og har følt mig utryg. Ind i mellem har jeg været nødt til at tage en stor runde rundt om byen for at komme hjem.
I weekenden gik det galt igen. Fodboldkampen endte i voldsomme uroligheder. En lille gruppe kastede med sten og brugte tåregas mod politiet. 7 blev anholdt og 5 betjente blev hårdt såret. I alt anmeldte ca. 70 betjente skader efter at være blevet ramt af sten. Vi så også, hvordan personer med blå-gule elefanthuer væltede skraldespande og lavede barrikader over en vej i området. Der blev også sat ild til barrikader.
Det kan ikke fortsætte sådan. Det her er uacceptabelt og der må findes nye løsninger. Jeg vil ikke pege på noget bestemt, men der må som minimum komme en forpligtende debat om, hvordan vi kan undgå, at det sker igen. Vi må også diskutere ressourceforbruget. For vi kan ikke forsvare at bruge så mange af politiets i forvejen begrænsede og pressede ressourcer på at holde styr på en gruppe hooligans. For ressourcerne er ikke begrænsede.
Jeg opfordrer politikerne til at tage ansvaret på sig. I byrådet og på Christiansborg. Ligesåvel som klubben. Alle skal på banen og tage ansvar. For vi kan og vil ikke acceptere det. Fodbold handler om fælleskab, gejst og samhørighed. Ikke om vold og urimelig anvendelse af politiets resourcer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top