fbpx
Frivillige kan ikke drive museum
DEBAT. Kirsten Lindaa Pedersen, Solvangsvej 21, Glostrup

Jeg vover som borger med interesse i Glostrups lokalhistorie at udtrykke min bekymring over, at man overvejer at skære i personalet i Byhistorisk Hus. Det vil efter min mening være spild af mange års arbejde og sikkert også en masse penge. For to år siden åbnede man i et fantastisk miljø vores lokale museum i Glostrups gamle præstegård. Nu havde vi ikke længere ”bare” et lokalhistorisk arkiv, men et museum og et kulturhus, hvor der skulle være skiftende udstillinger omhandlende byens lange historie. Og det åbnede med pomp og pragt, og siden er besøgstallet steget markant i de op til fire dage om ugen, hvor museet er åben.
Jeg har siden 2015 været frivillig i Byhistorisk Hus i seks timer om ugen, og kan med den erfaring kun konstatere, at det er naivt, hvis man tror, at man kan drive et museum med en leder og nogle frivillige. De frivillige er efterlønnere eller pensionister, og de har slet ikke den viden om drift af et lokalhistorisk arkiv/museum, der skal til. Det, vi kan hjælpe med, er registrering af indkommet materiale, og her kommer vi til kort indmellem, fordi vi simpelthen ikke ved nok, og fordi der kan være personfølsomme oplysninger og andre bureaukratiske forhindringer.
Jeg synes, det er ærgerligt at fratage de mange borgere med lokalhistorisk interesse, muligheden for at dykke ned i byens spændende fortid.
Jeg har læst, at man vil renovere den gamle Teknisk Skole for 15 millioner kroner og omdanne den til et kulturhus. Men vi har jo allerede biografen og Byhistorisk Hus, som begge bruges til kulturelle formål, og der skal vel også sættes penge af til driften af et så stort hus, som Teknisk Skole. Set i dette lys virker det underligt at spare en deltidsstilling i et allerede velfungerende kulturhus.

Svar
Dan Kornbek Christiansen
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget (K)

Kære Kirsten, tak for din interesse for vores kultur-, forenings- og fritidsliv her i Glostrup. I det budget, der netop er vedtaget, er der ganske rigtig en besparelse, der kommer til at berører “Byhistorisk Hus”.
For hele samarbejdsgruppen er Glostrups historie, vores nutid og fremtid vigtig. Dette har også afspejlet sig i det budget, som et meget bredt flertal af de partier der sidder i kommunalbestyrelsen har indgået.
Det er rigtigt, at man også som politiker bliver nød til at prioritere de økonomiske ressourcer, der nu engang er til stede, og holde dem op i mod hvad man ønsker at gennemføre, både når det gælder om at renovere og vedligeholde eksisterende anlæg, lokaler, tilbud og aktiviteter og når det gælder om at sætte nye skibe i søen.
De næste par år kommer der til at ske rigtig meget godt indenfor kultur-, idræts- og fritidsområdet. Vi vil renovere taget på hallen nede på stadion. Vi bygger en ny kunststofgræsbane og vi modernisere vores atletikbanen samtidig med at svømmehallen får et løft, så det bliver bedre og sjovere at bruge den.
Der bliver etableret helt nye udeaktiviteter som fitness- og legestationer for børn og voksne, der hvor vi lever og bor og så har vi valgt at etablere et helt nyt forenings-, kultur- og medborgerhus til gavn for vores mange frivillige, vores forenings-, musik- og kulturliv. Det er vi glade for og vi er sikre på at det nok skal blive en succes og til gavn for hele Glostrup.
Det er nogen af de mange gode tiltag der kommer de næste par år, og som sagt bliver vi nød til at prioritere når økonomien ikke rækker til at kunne det hele og mere til. Det budget, der er vedtaget, er samarbejdsgruppen vurdering af hvad der er bedst for Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top