fbpx
Ældrecenter flytter til Vesterled
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen vedtog den 10. oktober at det kommende ældrecenter skal ligge i Vesterled

Der har længe været enighed om, at Brøndby trænger til et nyt ældrecenter, der skal erstatte det nuværende Gildhøjhjemmet.
Igennem de seneste år har mange forskellige placeringsmuligheder været undersøgt og behandlet.
Men nu er beslutningen truffet. Kommunalbestyrelsen i Brøndby besluttede nemlig på sit seneste møde at det kommende ældrecenter skal placeres i Vesterled, i den såkaldte Vesterledparken.
Et valg Kent Max Magelund, (S), borgmester, begrundende således:
– Brøndby har brug for et nyt ældrecenter, der kan imødekommende det stigende behov for plejeboliger. Det er for dyrt at ombygge det nuværende Gildhøjhjem og et nyt plejehjem passer ikke ind i rammerne for Sportsbyen. Der er lavet grundige undersøgelser af mulige placeringer i Brøndby Strand og i Fredsskoven bag rådhuset. Men Vesterled er ud fra alle betragtninger det bedste sted at placere et nyt ældrecenter.
Flere beboere i Vesterled har været utilfredse med placeringen. Men Kent Max Magelund garanterede på mødet, at hensynet til ældrecenteret kommende naboer vægter højt:
– Vi skal sikre, at det bliver bygget med en passende afstand til parcelhusene og at byggeriet indeholder grønne rum, der kan bruges af borgerne i området. Når planprocessen skydes i gang, sikrer vi en god inddragelse af borgerne i området og resten af kommunen.

1 kommentar om “Ældrecenter flytter til Vesterled”

 1. Kurt Damsted siger:

  Fremtiden vil vise, at det er et klogt valg, hvor der også kan udvikles et samspil mellem plejecentrets beboere og den nye integrerede børneinstitution til stor glæde for både de ældre og børnene.
  Samtidig vil den nyeste plejeteknologi komme til sin ret for både beboerne og plejepersonalet.
  At der også er nærhed til både indkøbscenter og kommende Letbane vil være til stor gavn og glæde for både pårørende, plejepersonale og beboerne.
  I dag sidder beboerne jo blot isoleret på den larmende Park Allé fjernt fra alt i slidte og gammeldags bygninger.
  Hatten af for kommunalbestyrelsens format og kloge valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top