fbpx
Nyt formidlingscenter indviet
HLA_0019.jpg
Det nye formidlingscenter består af to bygninger med forskellige facilliteter. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Torsdag blev det nye formidlingscenter i Middelalderlandsbyen i Brøndby indviet. Det skal bruges både til undervisning og foreningsliv

Torsdag blev to års byggeri i Middelalderlandsbyen i Brøndby afsluttet med en fest.
I september 2016 blev første spadestik taget til det nye formidlingcenter og torsdag var det blevet tid til at fejre indvielsen og klippe den røde snor. Noget Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby, i sagens natur havde set frem til:
– Det nye center betyder, at vi nu kan lave åben skole her i Middelalderlandsbyen. Eleverne kan således komme og få endnu mere ud af stedet. Desuden er der kommet internet, så det kan bruges i undervisningen. Det er den ene del. Den anden del af det nye formidlingscenter er de muligheder, det giver det lokale foreningsliv. Det kan bruges til for eksempel møder eller koncerter.
I det hele taget mener Kent Max Magelund, at Middelalderlandsbyen er et vigtigt aktiv for byen:
– Det at børn og vokse kan komme her og får et indblik i historien er godt. Det viser noget om den historie, der gør sig gældende for området.

Til glæde for mange
Tonny Soltau, daglig leder af Middelalderlandsbyen, understreger også det nye formidlingscenters dobbelte formål:
– Det er dejligt, at vi er nået hertil. Stedet skal bruges til en mangfoldighed af ting. I dagtimerne skal det bruges til skoletjenesten. Og så skal det rumme frivilligheden. Det er nemlig et sted, der forhåbentlig også kommer de mange foreninger til gode, der kan bruge stedet. Og skal det naturligvis også gerne være til glæde for offentligheden, for eksempel i forbindelse med det middelaldermarked, vi holder på lørdag (den 1. september, red.)
Efter at Kent Max Magelund havde holdt tale og Tonny Soltau havde vist en film om byggeriet, blev den røde snor klippet.

Høstmarked
Torsdag var ikke den eneste festdag i Middelalderlandsbyen. Lørdag blev der nemlig afholdt høstmarked.
Der var børneteater med Maskelade, tiggeren Egknu underholdt med tågesnak og sildehøkere trak rundt med sildetønder og havde gang i røgeovnen. Ligeledes kunne de besøgende nyde de mange boder fyldt med lædervare, smykker og alskens lækkerier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top