fbpx
Nu kan borgmesteren tælle til otte
DEBAT. Af Freddie Rose (S), tidligere medlem af kommunalbestyrelsen

I de alt for mange år John Engelhardt har siddet som borgmester, har en af hans, og i øvrigt også Leif Olsens, yndlingsbemærkninger til Socialdemokraterne i vinduesrækken været: Hør, kan I ikke tælle til 11?
Nu sidder han tilbage med blot otte mandater, hvis man til Venstres seks mandater lægger de to mandater fra Dansk Folkeparti. Et ret forudsigeligt resultat, hvis man smider et af sine egne 11 mandater på porten.
Nu er det så deres tur til at lære at tælle.
På de to KB-møder onsdag den 15. august og 22. august søgte Venstre og Dansk Folkeparti krampagtigt at kæmpe mod den politiske virkelighed. De talte om primitiv hævnaktion, de sammensvorne, lokalpolitikere der overtræder straffeloven og Marlene Frandsen advarede rent ud om, at den ny flertalsgruppe risikerede fængsel. En ren farceforestilling.
Det er forståeligt, at Venstre/DF er skuffede over, at de nu mister den magt og indflydelse, som de stjal sig til, da John Engelhardt i 2009 gav en nyvalgt SF’er Charlotte Brangstrup politiske poster for vist over 300.000 kr. for at bakke ham op som borgmester. På en vis måde kan man sige, at de nu smager deres egen medicin.
Og deres forargelse og klynkeri virker patetisk og helt ude i skoven.
Et notat, kommunaldirektøren havde hentet fra KL, klokkerent gav som ventet grønt lys for den nye konstituering.
Borgmesteren lovede, som det må være naturligt, at han til enhver tid vil bakke op om det politiske flertal i kommunalbestyrelsen.
Det lykkedes ikke helt på mødet i onsdags, men jeg håber da, det sker i fremtiden. Der er jo trods alt cirka tre et halvt år til næste kommunalvalg.

Svar
Underligt

Af
John Engelhardt (V), borgmester i Glostrup, på vegne af Venstre i Glostrup

Hverken Leif Olsen eller jeg selv har nogensinde udtalt os som citeret af Freddie Rose (FR). Ikke underligt alt den stund, at vi aldrig har været 11 i gruppen. Underligt hvis vi skulle smide nummer 11 ud, når vi kun er 10. Underligt at det nu er os, der skal lære at tælle. Underligt at beskylde mig for at give poster til 300.000 kr. tilbage i 2009, når Charlotte Brangstrup dengang blot fik de samme poster, som SF havde, da de støttede Freddie Rose og hans Socialdemokrati. Underligt at tolke et KL notat som andet end en opremsning af lovgivning, som en domstol i sidste ende skal fortolke. Underligt at citere mig for ”til enhver tid at bakke op om det politiske flertal”. Jeg har sagt, at jeg selvfølgelig vil arbejde for at sikre, at ethvert flertals beslutninger bliver ført ud i livet. Underligt at sige, at det ikke lykkedes helt, når jeg lige har underskrevet den nye styrelsesvedtægt.
Meget underligt læserbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top