fbpx
Klimaet kræver en plan
DSC_2952.jpg
En klimaparkeringsplads i Brøndby med høj kant, så vandet samles ved for eksempel skybrud, er et af eksemplerne på klimatilpasning. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Brøndby Kommune forbereder sig på klimaudfordringerne med en nye Klimaplan for regn og hav 2018

Prognoserne for fremtidens vejr lyder på mere nedbør om vinteren, flere storme og stigende vandstand i havene.
Der foretages løbende klimatilpasningsløsninger i Brøndby Kommune, som for eksempel sikrer, at regnen ikke overbelaster i kloakkerne og som sigter på at bruge regnvand som en ressource på nye måder i byen.
Senest har man eksempelvis gennemført flere projekter for klimatilpasning i området omkring Horsedammen, hvor der blandt andet er lavet underjordiske bassiner til regnvand og lavet regnbede ved Nørregård.
– Jeg er glad for, at vores strategi lægger vægt på at skabe synlige og robuste løsninger. De bliver løbende gennemført og gør kommunen grønnere. Det ser man for eksempel i forbindelse med, at det fremtidige Kirkebjerg bliver omdannet til et nyt boligområde. Her tænker vi kreativt og ambitiøst. Vi ser på om regnvand og spildevand kan adskilles, så vi får en god regnvandsafledning fra området. Det mindsker samtidig risikoen for, at andre får kloakvand op i deres kældre, når det regner meget, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Samlet planerne
Det er første gang, at Brøndby Kommune lancerer en samlet plan for at begrænse skaderne ved mere regn, skybrud og stormflod, da denne normalt er opdelt i en Klimatilpasningsplan, Skybrudsplan og en Risikostyringsplan.
Ved at skabe et samlet overblik er det ambitionen at gøre indsatserne mere gennemskuelige for borgerne og at give politikerne et bedre grundlag for en politisk prioritering.

Frem til den 23. oktober kan man komme med input til arbejdet med klimatilpasning i Brøndby Kommune og til den nye Klimaplan via brondby.dk.
Man kan også få en snak om klimaplanen, når medarbejdere fra Teknisk Forvaltning står klar på Brøndby Genbrugsstation på Kulturnat i Brøndby den 5. oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top