fbpx
Festivalfokus på bæredygtighed
presse6.jpg
Fredag og lørdag er der fokus på bæredygtighed i Vallensbæk. Det sker igennem en festival ved rådhuset.
VALLENSBÆK. I sidste uge af september vil stationstorvet i Vallensbæk blive omdannet til en farvestrålende festivalplads

Bæredygtighedsfestivalen i Vallensbæk, der løber af stablen på lørdag, vil være fyldt med leg, læring og aktiviteter, der alt sammen rimer på bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål.
– Vi er en af de første kommuner i landet, som holder en Bæredygtighedsfestival. Vi vil gerne tage klimaudfordringerne op lokalt og bidrage til at gøre verden til et bedre sted. Som grøn kommune er det vigtigt for os at tænke over, hvordan vi bruger klodens ressourcer på den bedst mulige måde, både nu og i fremtiden, siger Henrik Rasmussen (K), borgmester.

Aktører og aktiviteter
På festivalen vil både skoler, virksomheder og foreninger præsentere bæredygtige initiativer.
Man kan blandt andet få gode råd til, hvordan man med små ændringer i hverdagen kan leve mere bæredygtigt og gøre en forskel.
Aktiviteterne på festivalen spænder vidt. Man kan blandt andet smage på fremtidsmad, bygge et insekthotel til sin egen have og deltage i konkurrencer og workshops og høre faglige debatter om FN’s 17 Verdensmål.
Man kan desuden møde lokale og nationale aktører som BioFos, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, CONCITO/KlimaAmbassaden, FødevareBanken, Energistyrelsen, CHORA Connection, Plastic Change, UNCity4School og UNDP.

Bæredygtighedsfestivalen finder sted lørdag den 29. september og festivalen er åben for alle kommunens borgere fra 10.00–16.00.
Festivalen afholdes ved Vallensbæk Rådhus.
Fredag den 28. september, vil omkring 1.000 elever fra kommunen forsøge at blive klogere på bæredygtighed, Verdensmålene og globale udfordringer. Fredag er pladsen åben fra 9.00-15.00.
Bæredygtighedsfestivalen er organiseret af Vallensbæk Kommune i samarbejde med Sustainable Now.
Se mere på kommunens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top