fbpx
Fernisering på Glostrups egne gobeliner
gobeliner.jpg
Stine Hvid har malet Glostrup Gobelinerne. Foto: Lotte Olsen
GLOSTRUP. De seneste måneder er der sket store forandringer ved Glostrup Station, hvor kunstneren Stine Hvid dag for dag har skabt Glostrup Gobelinerne for øjnene af de forbipasserende. Snart står værket færdigt, og det fejres med en fernisering den 3. oktober 2018 klokken 16.30

Dronningens Gobeliner, der fortæller Danmarks historie, kan man selvfølgelig tage ind på Christiansborg og betragte. Men Glostrups borgere kan bare gå en tur på Glostrup Station og betragte deres egne Glostrup Gobeliner. De bliver malet på det byggehegn, der skærmer ind til byggepladsen, hvor det tidligere posthus bliver revet ned. I løbet af efteråret vendes hegnet og malerierne ud mod perronen på Glostrup Station, så togpassagerer, der venter på perronen eller passerer Glostrup i toget, kan nyde malerierne.
Glostrup Kommune samarbejder med street art-kunstneren Stine Hvid om at illustrere de ting, der betyder noget for Glostrups borgere. Glostrup Kommune har henover sommeren spurgt borgerne: ”Hvad betyder Glostrup for dig?” og har på den måde indsamlet input til Stine Hvid.
Dan Kornbek Christiansen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, er særligt glad for, at det er borgernes idéer, der illustreres:
– Det bliver et superflot kunstværk, som afspejler, hvad Glostrups borgere lægger vægt på i vores by. Det er fantastisk at se de mange motiver, som virkelig kommer bredt omkring for alle aldre og præferencer. Med Glostrup Gobelinerne får vi et fælles udtryk, som alle borgerne kan forholde sig til.
Stine Hvid er internationalt anerkendt street artist og grafisk designer med mange projekter bag sig. I Glostrup kender vi hende fra værket i Multiparken i Hvissinge, hvor hun fortolkede de unge i Hvissinges fortælling om Glostrup. Denne gang skal hun ramme en bredere målgruppe:
– Når jeg laver sådan et projekt, er det super vigtigt for mig at ramme en bred målgruppe, af både børn, unge og ældre. Det skal være motiver, som de synes passer ind i bybilledet, og som de kan gå på opdagelse i og finde deres referencer. Jeg har fået en masse positiv feedback fra denne her brede målgruppe, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Stine Hvid.
Det vil være muligt at se Gobelinerne fra busholdepladserne på Glostrup Station indtil de vendes i løbet af efteråret og dermed kan ses fra perronerne.

Glostrup Gobelinerne
Fernisering: 3. oktober 2018 kl. 16.30 på pladsen ved Tøffelmagerstien.
En Gobelin er egentlig et vævet billedtæppe, for eksempel Dronningens Gobeliner på Christiansborg, der illustrerer Danmarks historie eller Bayeux-tapetet i Frankrig, der omhandler slaget ved Hastings. I Glostrup er det et malet street art-værk, der illustrerer fortidige og nutidige symboler, der har betydning for borgerne i Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top