fbpx
Brøndby: Valg til Seniorrådet
HLA_9839.jpg
Der skal være valg til Seniorrådet i Brøndby Kommune, og alle over 60 år, kan stemme og stille op. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Til efteråret er der valg til Seniorrådet og nu søger kommunen kandidater til rådet, der har til opgave at rådgive politikere og embedsmænd om de forhold, der berører ældre

Hvorvidt der skal være fredsvalg eller kampvalg afhænger af hvor mange kandidater, der stiller op, når Brøndby Kommune skal have nyt Seniorråd.
Seniorrådet består nemlig af ni medlemmer og ni suppleanter, der vælges både af og blandt kommunens borgere på 60 år og derover.

Vigtig sparringspartner
Som medlem af Seniorrådet er man med til at sætte præg på forhold, der vedrører 60+ årige.
Seniorrådet rådgiver nemlig de lokale beslutningstagere i Kommunalbestyrelsen i seniorpolitiske spørgsmål og bliver hørt i alle forslag, der vedrører 60+ årige.
– Vores fremtidige velfærd afhænger af vores evne til at finde nye løsninger, og her er der brug for alle gode kræfter. Seniorrådet er en central samarbejdspartner for kommunen i den forbindelse. Og det nytter noget at engagere sig i arbejdet. Så stil op ved Seniorrådsvalget og vær med til at gøre en forskel, fortælle Per Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Idéer høres og udføres
Seniorrådet mødes cirka ti gange om året og kan afholde arrangementer. Og selvom der naturligvis er noget læsestof, så påpeger de nuværende medlemmer, at det bestemt også handler om fællesskabet og det at være med til at sætte sit præg på de ældres forhold, som er de helt centrale elementer for Seniorrådets medlemmer.
– Det er både spændende og udfordrende at bidrage til løsningerne af de velfærdsudfordringer, som kommunen står over for. Som medlem af Seniorrådet har du mulighed for både at få indflydelse på den overordnede ældrepolitik og på udformningen af helt konkrete løsninger, der kommer ældre medborgere til gode i hverdagen. Det er også en god måde at komme i kontakt med en masse mennesker på og jeg har følelsen af, at vores idéer høres og udføres, fortæller Inge-Lise Juel Hansen fra det nuværende Seniorråd.

Bliv kandidat
Alle borgere, der er fyldt 60 år senest den 24. oktober 2018, kan stemme og stille op til Seniorrådet i Brøndby Kommune.
Det eneste, man skal gøre, er at udfylde en kandidat-tilmelding på kommunens hjemmeside. Ellers kan man få hjælp til det på Rådhuset.

Man kan tilmelde sig fra onsdag den 5. september til onsdag den 26. september 2018 kl. 12.00.
Selve valget foregår fra den 24. oktober til den 7. november 2018 kl. 12.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top