fbpx
BIF i Champions League: Juventus kommer
HLA_1518.jpg
Foto: Heiner Lützen Ank
SPORT. Onsdag tager Brøndbyernes IF imod Juventus i returopgøret i Champions League. Cheftræner Per Nielsen mener, BIF har et godt udgangspunkt

Brøndby IFs hold i 3F Ligaen har fået en perfekt start på sæsonen.
Lørdag blev det til en sikker 5-0 sejr på hjemmebane over BSF og dermed har de blå-gule kvinder maksimum 15 point efter sæsonens fem første kampe.
Men ikke alene har sæsonstarten været perfekt, den har i den grad også været varieret.
For ved siden af starten i ligaen, har Brøndby IF også vundet den første kamp i pokalturneringen 7-0 over Herlufsholm.
Og så har Brøndby IF samtidig med alt dette spillet den første af to kampe i 1/16 finalerne i Champions League mod Juventus.
En kamp, der blevet spillet i Italien og hvor Brøndby IF sikrede sig 2-2 på udebane og dermed et godt udgangspunkt, inden der er returopgør i morgen (onsdag, red.) kl. 18.00 på Brøndby Stadion.

Godt udgangspunkt
Cheftræner Per Nielsen understregede forud for kampen i Italien, at selvom Juventus kvindehold blot har eksisteret en enkelt sæson, så er det stadig et godt hold. Samme pointe fremhæver han også, da Folkebladet forud for kampen i morgen spørger ham, hvordan han ser på Brøndby IFs chancer mod Juventus.
– Vi spillede godt i den første kamp. Men det var svært at holde et så godt hold væk fra at have chancer og lave mål. Men ved at spille 2-2 gav vi os selv et godt udgangspunkt.
Skal det gode udgangspunkt omsættes til videre avancement i turneringen, er det ifølge Per Nielsen vigtigt, at Brøndby IF har fokus på egne styrker og kvaliteter.
– Vi skal være lige så disciplinerede som i første kamp.

Håber på rekord
Juventus er et stort navn i fodbold, i hvert fald på herresiden. Men selvom klubben er ny i kvindefodboldsammenhænge, håber Per Nielsen, at navnet både vil motivere spillerne og trække tilskuere på stadion til morgendagens kamp.
– Det er da noget specielt, når en klub som Juventus kommer til Brøndby. Derfor håber jeg også, at mange vil komme på stadion. For at se holdet, men også for at støtte os.
Hos Brøndby IF drømmer man om, at den hidtidige tilskuerrekord på 5.653 tilskuere, der blev sat i 2013, da FC Barcelona var på besøg, bliver slået i morgen, fortæller Michael Espersen, forretningfører i Brøndbyernes IF.
– Der har været stor interesse for Juventus-opgøret, og klubber fra hele Sjælland har valgt at samle spillere, træner og forældre for i samlet flok at drage mod Brøndby Stadion og lave en fodboldfest på tribunerne.
Samtidig understreger Michael Espersen at Juventus på én og samme tid er modstander og medspiller.
– På banerne er vi modstandere, men udenfor banerne er der mange, der står sammen om at skabe et stærkere fokus på kvindefodbolden i Danmark, og det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal være med blandt de bedste. Vi håber på, at der kommer rigtig mange og laver fest på tribunerne og jeg ved, at spillerne vil gøre alt hvad de kan, for at der bliver noget at fejre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top