fbpx
Innovationsministeren kom forbi
Innovationsministeren-på-besøg-i-Vallensbæk.jpg
Innovationsminister Sophie Løhde har netop besøgt Vallensbæk Kommune i forbindelse med arbejdet med sammenhængsreformen. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Innovationsminister Sophie Løhde har netop besøgt Vallensbæk for at få inspiration fra virkeligheden i forhold til at forny den offentlige sektor

Som en del af arbejdet med sammenhængsreformen er innovationsminister Sophie Løhde (V) på turné rundt til landets kommuner og regioner, og sidste mandag bød Henrik Rasmussen (K), borgmester, hende velkommen til Vallensbæk.
Regeringens kommende sammenhængsreform skal sikre, at kommuner og regioner fortsat kan levere velfærd af høj kvalitet til deres borgere. Det indebærer, at offentlige institutioner i endnu højere grad skal drives effektivt, og det kræver, at man skal være klar til at gøre tingene på nye måder.
Nogle af de fremmeste formål med den nye reform er at nedbringe bureaukrati, skabe mere tid til kerneopgaverne og udnytte de teknologiske muligheder endnu bedre.

Fik syn for sagen
Ministeren fik en rundvisning i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, som har afløst både bibliotek og borgerservice, og hun kunne ved selvsyn opleve, hvordan borgere og foreninger bruger lokalerne, blandt andet til møder og andre aktiviteter.
Derefter blev hun præsenteret for nogle oplæg om frit valg på ældreområdet, lovgivning på genoptrænings- og tandplejeområdet samt styring af kapaciteten på skoleområdet.
Sophie Løhde tog sine indtryk med sig til det fortsatte arbejde med sammenhængsreformen, der betegnes som den største reform af den offentlige sektor i ti år.
Reformen ventes gennemført til efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top