fbpx
Store og små leger sammen
Legepatrulje.png
Der er masser af fælles aktivitet i skolegården på Søndervangskolen. Foto: Kaya Sif Ørbæk
GLOSTRUP. Siden marts måned har 7. årgang på Søndervangskolen leget med indskolingselever i alle spisepauser. Projekt “legepatrulje” har været en stor succes. Det har styrket sammenholdet i klasserne og skabt mange nye relationer

I det store frikvarter er der masser af aktivitet på legepladsen på Søndervangskolen. Men aktiviteten har været lidt anderledes dette forår.
Her har eleverne fra 7. klasserne nemlig leget med eleverne i de mindste klasser. Projektet hedder legepatruljen, og er sat i gang i samarbejde med Glostrup Kommunes sundhedskoordinator Daniel Bundgaard. Daniel har hjulpet 7. årgang og givet eleverne idéer til gode fællesskabslege.

Vil være rollemodeller
7. årgang vil gerne opnå, at børnene får et mere trygt forhold til de store børn. At der kommer sammenhold på skolen samt sammenhold i klasserne.
De vil også gerne lære mere om det at være rollemodeller. Det har været dejligt at nyde det gode vejr med nogen, man normalt ikke leger med. Det har været sjovt at se børnene få nye relationer og lære at trives bedre med sin klasse.
– Vi har fået en god følelse af at have hjulpet børnene med at få nye bekendtskaber, og et bedre sammenhold i klassen, siger en gruppe piger fra 7. årgang på Søndervangsskolen.
Projektet er gået så godt, at skolen overvejer at fortsætte til næste år.
– Det kunne være en super idé at fortsætte projektet til næste år. Det har været en god oplevelse for både os og børnene, fortæller Louise Caldara, klasselærer på 7. årgang.
– Vi oplever, at der skabes venskaber på tværs af klassetrin, og det betyder meget for specielt de mindste elever at kunne sige “hej” til “de store” og føle, at de kender dem, slutter hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top