fbpx
Møde om nedrivningen
BRØNDBY. Onsdag var der møde om nedrivningen af de fem højhuse

Kent Max Magelund (S), borgmester, bød onsdag velkommen til cirka 160 fremmødte borgere, da kommunen afholdt informations- og dialogmøde i forbindelse med nedrivningen af de fem højhuse i Brøndby Strand.
I sit oplæg kom Kent Max Magelund ind på, at nedrivning viste sig at være den eneste realistiske løsning, da undersøgelser viser, at det vil koste ca. 1,1 milliard kroner at fjerne den miljøskadelige pcb fra højhusene.
Derfor ønsker Landsbyggefonden ikke at støtte en renovering, men derimod en nedrivning.
– Det har været en trist, men nødvendig beslutning for beboerne og boligselskaberne, og nu også kommunen, at de fem højhuse i Brøndby Strand skal rives ned. Selvom beslutningen om nedrivning og genhusning ligger hos de berørte boligselskaber, så understøtter vi som kommune selvfølgelig den proces, der nu skal i gang. Derfor har vi inviteret til møde, hvor vi fortæller om og svarer på de ting, vi kan, forklarerede Kent Max Magelund.

Genhusningen
Nedrivningen betyder, at de berørte beboere skal genhuses af boligselskaberne.
– Det er min opfattelse, at genhusningen samlet set forløber fint og som jeg hører det, er de allerfleste af jer blevet boende i Brøndby Strand. Jeg er godt klar over, at det kan være en svær situation, når I ikke nødvendigvis kan få et klart svar på, hvornår og hvorhen, I skal flytte. Boligselskaberne er jo afhængige af, at der bliver lejligheder ledige, og det ved de jo sjældent mange måneder i forvejen. Derfor glæder det mig, at de øvrige boligselskaber har tilkendegivet, at de vil hjælpe til, herunder Brøndby Boligselskab med 20 boliger, for det er en stor opgave, som bør løses solidarisk, sagde Kent Max Magelund og understregede samtidig, at Brøndby Kommune også gerne hjælper til.
– Brøndby Kommune vil også gerne være behjælpelig, for eksempel med visitation til ældreboliger eller med vejledning om boligindskudslån.

Fremtiden venter
Også fremtidens Brøndby Strand blev berørt. Her er arbejdet dog ikke så langt, at man endnu kan fortælle så meget konkret.
Det kræver først en politisk vedtagelse af den boligpolitik, kommunalbestyrelsen arbejder på nu og som skal være med til at sikre en balanceret udvikling og udbygning i Brøndby Kommune.
– Vi vil lave en samlet udviklingsstrategi for hele Brøndby Strand-området, en slags overordnet helhedsplan. Samtidig har de tre berørte boligorganisationer tilkendegivet, at de vil være med i den kommende udvikling. Med det store antal boliger, I har i Brøndby Strand, vil I være meget vigtige medspillere for os i den kommende proces, og jeg glæder mig til samarbejdet, sagde Kent Magelund.

Mulighed for spørgsmål
Efter oplæggene benyttede mange tilhørere sig af muligheden for at tale uddybende med repræsentanter fra boligselskaberne og kommunen, hvorefter Kent Magelund takkede for fremmødet og spørgelysten og opsamlende sagde:
– Nedrivningen af højhusene går sin gang. Som vi hørte, er tidsplanen nu revideret, og jeg tror bare, vi må konstatere, at det er en stor og kompleks opgave, som boligselskaberne er blevet kastet ud i. Der er mange aspekter i sagen, både tekniske, økonomiske og især menneskelige, og vi skal i fællesskab have styr på dem alle sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top