fbpx
Danmarks bedste til karate
Hassan-og-karateklubben-002.jpg
Hassan Mansour (i midten ved siden af borgmester Kent Max Magelund) er netop blevet hyldet på Brøndby Rådhus. Han havde taget hele Brøndby Karate Klub med. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Hassan Mansour på 12 år er netop blevet Danmarksmester i Kata 2018. Det blev fejret på Brøndby Rådhus, hvor også Brøndby Karate Klubs medlemmer var mødt talstærkt op

Det var en meget stolt og glad Hassan Mansour, der sammen med sine forældre for nyligt besøgte Brøndby Rådhus for at blive fejret som Danmarksmester i Kata.
Faktisk er det anden gang, at den talentfulde unge mand vinder Danmarksmesterskabet og det kommer man ikke sovende til. Hassan træner nemlig op til seks gange om ugen.
– Jeg blev så glad indeni, da jeg vandt og også stolt over at nå mit mål, som jeg har knoklet for, fortæller Hassan.
Han havde ligesom klubbens øvrige medlemmer glædet sig til receptionen på rådhuset og besøget hos borgmesteren, som naturligvis holdt tale og bød på lidt godt til ganen.
Kent Max Magelund (S), borgmester, ønskede først og fremmest tillykke med det danske mesterskab og fremhævede også hvor heldig Brøndby er, idet der er flere gode kampsportsforeninger, som alle er et vigtigt bidrag til udbuddet af fritidstilbud.

Klub der går i arv
Brøndby Karate Klub har siden 1983 været en del af foreningslivet i Brøndby Kommune.
Klubben er bredt forankret i lokalområdet og mange af børnene, der træner i klubben i dag, er børn af tidligere medlemmer, som selv har været aktive i foreningen.
– Hassan Mansour, som vi skal fejre her i dag, er også ud af en familie, hvor karate og Brøndby Karate Klub har været et omdrejningspunkt. Hassan er sidste skud på stammen af talenter fra Mansour familien, der har trænet i Brøndby Karate Klub. Begge hans brødre har trænet i klubben i gennem flere år og hans far Emad Mansour startede med at træne i Brøndby Karate Klub sammen med sin søster Iman helt tilbage i 1986, sagde Kent Magelund og fremhævede klubbens store betydning:
– Som borgmester er det en stor glæde, når foreningerne er i stand til både at rumme den brede folkelige forenings­idræt og skabe sammenhold på tværs, samtidig med at udvikle deres talenter i et mere konkurrencepræget miljø. Mange af klubbens børn og forældre har et stærkt sammenhold på tværs af kulturelle og sociale forskelle, som de værdsætter og føler sig som en del af, sagde Kent Max Magelund.

Godt forbillede
Kent Max Magelund roste naturligvis også Hassan Mansour i sin tale:
– Jeg håber, at dit Danmarksmesterskab og store engagement kan tjene som et forbillede for både dine kammerater i klubben, men også for andre børn og unge, så flere får lyst til at opleve sammenholdet i forenings­idrætten og ligesom dig skabe sunde relationer og klare mål for fremtiden. Du er et foregangsbillede over for dine jævnaldrende, og et godt eksempel på, at alle piger og drenge i Brøndby kan udleve deres drømme.
Desuden blev de frivillige takket.
– Jeres indsats er afgørende for, at der er så gode rammer for at dyrke karate i Brøndby. Der foregår et rigtigt godt stykke ungdomsarbejde i foreningen, og det er også lykkedes jer at inddrage forældrene i det frivillige arbejde i foreningen. Der er i det hele taget god opbakning til foreningen i lokalområdet og det håber jeg vil fortsætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top