fbpx
Fællesspisning for firs
Fællespisning-Glostrup.jpg
Der var omkring 80 til Danmark Spiser Sammen i Glostrup. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Omkring 80 mennesker var torsdag til frokost til fællesspisning mod ensomhed på biblioteket i Glostrup

Torsdag til frokost var der fyldt pænt op i salen under biblioteket. Her havde Ældre Sagen i Glostrup nemlig inviteret til Danmark Spiser Sammen. Fokus er på at bekæmpe ensomhed, og der var både enlige ældre og nogle par, der var kommet til frokosten, der bestod af tre lune retter med tilbehør.
– Der er næsten 300.000 ensomme i Danmark. Det er målet, at få halveret det antal, siger Søren Brandis, der er formand for Ældresagen i Glostrup.
Der var omkring 80 deltagere til arrangementet i år, hvilket er lidt mere, end der var sidste år, så det er Ældre Sagen selvfølgelig godt tilfredse med.
Søren Brandis håber, at arrangementet kan knytte nye bekendtskaber. I sin tale til de deltagende sagde han, at det er vigtigt både at invitere på middag og lade sig invitere på middag.
– Der er både ensomhed blandt unge, folk midt i livet og ældre. Det rammer især ældre, når en ægtefælle dør. Så går det nogengange helt galt, især for mange mænd. De isolerer sig. Hvis du sidder og er ensom, så bliver du mentalt syg, og så spiser du ikke noget, og så bliver du fysisk syg, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top