fbpx
Særlig indsats til ledige over 50 år
Receptionsområdet.jpg
I Jobcenteret i Brøndby Kommune har de ambitiøse mål for de arbejdsløse over 50. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. En særlig indsats i Brøndbys Jobcenter vil have fokus på de ledige, der er over 50 år. Målet er, at 100 kommer i arbejde via vikarbureauer

Brøndby Jobcenter har 245 borgere over 50 år, der er dagpengemodtagere. Nu iværksætter Jobcenteret en særlig indsats for at hjælpe flere af disse i arbejde. En analyse viser, at en stor del af denne gruppe ledige er ufaglærte, har manglende danskkundskaber og at de søger job indenfor brancher med dårlige beskæftigelsesmuligheder.
– Målet med projektet er, at flere af vores ledige over 50 år får en større tilknytning til arbejdsmarkedet. Det sker særligt via en håndholdt indsats i samarbejde med vikarbureauer. Ved at inddrage vikarbureauernes store netværk blandt virksomheder er det vores håb, at få mindst 100 af de ledige i arbejde. Vi arbejder også på, at nogle bliver motiveret til et brancheskift, så flere får en uddannelse, der er målrettet brancher, der står og mangler arbejdskraft, siger jobcenterchef Bjarne Bo Larsen.
I starten af 2018 vil udvalgte vikarbureauer afholde informationsmøder i Jobcenteret, hvor dagpengemodtagerne over 50 år er indbudt. Her vil de ledige blive personligt screenet af bureauerne og skrevet op, så de kan modtage jobtilbud.
Brøndby Jobcenter har allerede gode erfaringer med at samarbejde med vikarbureauer. Man har tidligere samarbejdet om at få fleksjobbere ud på arbejdsmarkedet.
Den særlige indsats til ledige over 50 år er støttet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top