fbpx
Pandekagens dag fejret
pandekager-1.jpg
Der var en stor stak pandekager til de fremmødte på Glostrup Bibliotek. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Tirsdag efter fastelavn er pandekagens dag, og det blev blandt andet fejret på Glostrup Bibliotek

På Glostrup Bibliotek sidder en gruppe børn i bibliotekets læsehule og lytter til en fortælling om pandekager. De er helt med i historien og hjælper fortælleren med at lave pandekagerne, som selvfølgelig er historiens hovedfokus.
Tirsdag var det nemlig Pandekagens dag i hele verden. Det er en gammel kristen tradition, som er opstået, fordi det i gamle dag var forbudt at spise søde sager i de 40 dage op til påske. Der er sidste chance så tirsdagen efter fastelavn, hvor der blev ryddet ud i alle de søde sager, blandt andet ved at spise pandekager.
I dag har for eksempel Glostrup Bibliotek taget traditionen op og inviterer hvert år på pandekager. I år havde omkring 20 mennesker taget imod invitationen og biblioteket havde lavet en pæn stak pandekager, som blev delt ud med sukker, syltetøj eller flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top