fbpx
I fængsel for terrorisme i Syrien
GLOSTRUP. En 27-årig mand fra Glostrup skal nu fem år i fængsel for at lade sig hverve af og kæmpe for terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Derefter skal han udvises af Danmark for bestandigt

Den nu 27-årige mand blev anholdt den 7. april 2016 af Københavns Politi under en koordineret anholdelsesaktion mellem Københavns Politi og PET, fordi en forudgående efterforskning satte ham i forbindelse med terroraktiviteter i Syrien. Han har siddet varetægtsfængslet siden, mens politiet har efterforsket sagen.
Ifølge politi og anklagemyndighed meldte han sig i november 2013 til at kæmpe for Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i Syrien, hvor han over to perioder i 2013 og 2014 fik våbentræning og deltog i kamphandlinger for terrororganisationen.
Han var desuden tiltalt for at sætte ild til møbler i sin celle under varetægtsfængslingen i Kolding Arrest i juli 2016 og dermed udsætte andre for overhængende fare.
Et nævningeting ved Glostrup Ret fandt fredag den tiltalte skyldig, idømte ham fem års fængsel og bestemte, at han fortsat skal være varetægtsfængslet efter dom.
Den dømte er statsborger i Tyrkiet og skal desuden udvises af Danmark for bestandigt efter afsoning af fængselsstraffen.
-Det er yderst alvorligt, at den pågældende udrejste og tilsluttede sig terrororganisationen IS for at lade sig træne og oplære til terrorhandlinger – og det har retten straffet hårdt, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg.
Den dømte har anket dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top