fbpx
50 år med porcelæn
Merete-Faxe.jpg
I 50 år har Merete Faxe arbejdet hos Royal Copenhagen. Foto: Pressefoto
GLOSTRUP. Merete Faxe har i 50 år arbejdet med porcelæn hos Royal Copenhagen

Merete Faxe (f. 1950) har i januar 2018 fejret sit 50-års jubilæum hos Royal Copenhagen, der holder til på Smedeland i Glostrup.
Merete Faxe har igennem årene ageret som højt specialiseret musselmaler, konstruktør og produktudvikler med en stor berøringsflade inden for virksomhedens mange forskellige afdelinger i produktionen af håndmalet porcelæn.
Merete Faxe stod først i lære som elev i blåmaling på den daværende Den Kongelige Porcelainsfabrik i Smallegade på Frederiksberg og var tilknyttet Musselafdelingen, hvorfra hun i 1982 blev udnævnt som Overmaler.
Herfra var Merete i perioden frem til 1997 afdelingsleder i Tryk Dekoration og senere på Flora Danica afdelingen. Merete var også senere tilknyttet Fajancefabrikkens dekorationsafdelinger som produktionsleder.
I 1997 blev Merete Faxe fast tilknyttet afdelingen for produktudvikling som både produktudvikler og afdelingsleder for serigrafi og eksterne kunstnere.
Siden 2005 har Merete, i et tæt samarbejde med Royal Copenhagens kreative direktør, Niels Bastrup, udviklet eksisterende samt nye design til virksomhedens historiske porcelæn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top