50 år er kun halvvejs i livet
Dan-Kornbek-Christiansen.jpg
Dan Kornbek Christiansen er glad for at komme i Glostrup Svømmehal. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Dan Kornbek Christiansen er nyvalgt medlem af kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti, han er blevet formand for Kultur- og Fritidsudvalget og på søndag fylder han 50 - han mener, han dermed er halvvejs gennem livet og har meget at nå endnu

Søndag den 25. februar fylder Dan Kornbek Christiansen 50 år. Det har han det rigtig fint med.
– Der er mange siger, det er det skarpe hjørne. Når jeg tænker på 50, tænker jeg, at jeg er midtvejs i mit liv. Jeg har tænkt mig at prøve på at blive 100. Jeg er rigtig glad og begejstret for at være 50 og være der, hvor jeg er i livet nu. Med de erfaringer jeg har gjort mig både erhvervsmæssigt, uddannelsesmæssigt, personligt, menneskeligt og så at have fået den mulighed for at være politiker i en by, som jeg rigtig godt kan lide. Der er 50 gode år endnu, den mulighed skal man da gribe, siger han.
Dan Kornbek Christiansen er vokset op i Albertslund, hvor han blandt andet var spejder i 12 år, og i 1986 meldte sig ind i Albertslund Konservativ Ungdom (KU), der senere blev slået sammen med Glostrup. Han fortsatte med en karriere i partiet som medlem af KU’s forretningsudvalg i fire år, som formand for Konservative studerende og en enkelt gang som folketingskandidat.
– Der var to ting, der gjorde, jeg ikke blev valgt. Det var det valg, hvor Hans Engel lige var kørt galt. Det gjorde det svært. Jeg havde en kreds, der hed København og Frederiksberg. Men den del af København det var, var Vesterbro. Der var en aftale om, at konservative fra København ikke måtte lave valgkamp på Frederiksberg, siger han.
I dag mener han, at kommunalpolitikken er vigtigere.
– Glostrup skal indenfor en kort årrække være den bedste børne- og ungekommune på Vestegnen. Det får jeg ikke lavet ved at sidde på Christiansborg. Det får jeg lavet ved at sidde her, siger han.

Valgte Glostrup
Efter studierne flyttede Dan Kornbek Christiansen til Grønland i tre år for at arbejde. Da han kom hjem fra Grønland flyttede han først tilbage til en lejlighed på Nørrebro, men derefter valgte han Glostrup.
– Når man er opvokset i Albertslund, så er der ikke langt til Glostrup. Vi ligger tæt på hinanden, men vi minder ikke særligt meget om hinanden. Glostrup har nogle meget store fordele, nogle rigtigt gode ting, som jeg vil være med til at gøre bedre. Det vil jeg hellere i Glostrup end i Albertslund. Da jeg kom hjem fra Grønland flyttede jeg ind i min gamle andelslejlighed på Nørrebro, da jeg flyttede næste gang, var det et decideret tilvalg at flytte til Glostrup. Vi har København, skov, vandet og landet tæt på. Vi har noget, som de andre ikke har, siger han.
Hjemme fra Grønland fik han forskellige jobs, som han ikke mente passede så godt med at være aktiv i politik.
– Da jeg begyndte at arbejde i det private erhvervsliv, så meldte jeg mig ind hos de konservative. Relativt hurtigt blev jeg formand. Vi er en lille forening, siger han.

Valgte kulturen
Til Kommunalvalget i november var det vigtigt for Dan Kornbek Christiansen at få Det Konservative Folkeparti tilbage i kommunalbestyrelsen, efter der i fire år ikke har været et konservativt medlem. Det lykkedes, og Dan Kornbek Christiansen valgte at pege på John Engelhardt som borgmester. Et af kravene var, at han selv skulle være formand for Kulturudvalget, der i øvrigt hurtigst muligt skulle ændre navn til Kultur- og Fritidsudvalget.
– Kultur og fritidsliv synes jeg som konservativ er sindssygt vigtigt. Fritiden er noget af det dyrebareste vi har. Dem, der er rigtigt rige i vores verden, det er dem, der kan tage fri, det er dem, der har frihed, siger han.
Det krav fik han indfriet.
– Nu gælder det det lange seje træk, og man skal arbejde hårdt, for at nå sine mål. Glostrup Kommune skal være et attraktivt sted at bo, leve og arbejde i. Det bliver vi, ved at have et godt kultur- og fritidsliv. Glostrup er nummer tre af de byer, man gerne vil flytte til. Jeg vil gerne have, at vi er nummer et. Ikke bare på grund af lav skat og grundskyld, men også fordi vi gør noget for småbørnene, skolebørnene, de unge, forældrene og de ældre. Hvis vi rammer dem, får vi en levende og attraktiv by. Hvis vi ikke rammer dem, så får vi en by, man bor i, men så kører du til Vallensbæk og sejler og går til ridning, du tager til København og går i biografen, selvom vi har en god biograf, du tager til Hareskoven i stedet for Vestskoven, du tager til Bellevue i stedet for Køgebugt Strandpark, siger han.

Bruger selv tilbuddene
Selv bruger han flere af de kultur- og fritidstilbud, der er i Glostrup.
– Jeg svømmer i Glostrup Svømmehal. Jeg går på jagt, så jeg har tænkt mig at melde mig ind i vores skydeklub. Når jeg går på jagt, så vil jeg gerne skyde noget, men det er også for at finde ro og koncentration – og så nyde naturen. Jeg er en af de jægere, der ikke behøver at skyde noget, for at det har været en god dag. Det at være i naturen, det at være ude og føle den der eksplosion af ro, hvor der bare er helt ro, man kan høre nogle fugle, og man kan stort set høre græsset gro. Så løber jeg lidt en gang i mellem. Jeg læser bøger. Jeg bruger Glostrup Bio rigtig meget. Jeg bruger vores bibliotek rigtig meget sammen med vores børn, det er et rigtig godt sted, siger han.

Fakta
Dan Kornbek Christiansen

• Født 25. februar 1968 i Rødovre
• Cand.scient.pol
• Arbejder i det private erhvervsliv indenfor transportsektoren
• Far til to børn på Glostrup Skole
• Single

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top