fbpx
Ny hæver så småt spillet varm
HLA_7058.jpg
Emily Betteridge (i midten) er Brøndbys nye hæver, under Eva Bangs graviditet. Foto: Heiner Lützen Ank
SPORT. Emily Betteridge, Brøndbys nye hæver, skal tage over for den normale hæver, Eva Bang, der må holde pause på grund af graviditet. Indkøringsfasen er i fuld gang

Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer står for at skulle foretage et afgørende skifte på den vigtige hæverposition.
Holdets hæver og anfører gennem de seneste ti år, Eva Bang, er gravid og den voksende mave vil snart tvinge hende til at overlade roret til canadiske Emily Betteridge, som er hentet til holdet fra starten af det nye kalenderår.
Emily Betteridge står derfor over for en stor opgave, når hun nu snart skal overtage ansvaret med kort varsel. Heldigvis har starten været lovende.
Holdets januarprogram har været meget komprimeret. Ikke færre end syv kampe, blandt andet Nordic Club Championship som Brøndby vandt.
NCC var den sidste opgave, hvor Eva Bang stadig var tiltænkt en hovedrolle, men Emily Betteridge fik allerede i disse vigtige kampe en hel del spilletid.
I den forgangne uge har der så været to Volleyligakampe, mod nogle af de lavere rangerende modstandere og her har Emily Betteridge fået hovedansvaret, men stadig bakket op af Eva Bang.

Sejr over Frederiksberg
Torsdag var det Frederiksberg, der var på besøg. Emily Betteridge startede på banen og gjorde det godt.
Emily Betteridge fik især scenesat kantangriber, Deprece Washington og kampens spiller, centerangriber Mette Breuning.
I forsvaret var Asli Ersózoglu forrygende og Brøndby kunne overbevisende tage de to første sæt med overbevisende 25-10 og 25-11.
De to første sæts dominans, fik muligvis Brøndbyspillerne til at slappe lidt for meget af. I hvert tilfælde levede servemodtagningen i tredje sæt på ingen måde op til de første sæts høje niveau og Frederiksberg endte med at tage sættet med 25-20.
I fjerde sæt var der igen styr på begivenhederne, og igen med Deprece Washington og Mette Breuning i de dominerende angriberroller, kunne Brøndby tage sættet hjem med 25-17 og dermed en sejr på 3-1.

Sejr over Fortuna
Søndag gik turen til Odense, hvor Fortuna var modstanderen. Libero Asli Ersózoglu holdt igen et højt niveau, som gav Emily Betteridge gode arbejdsbetingelser og igen var Deprece Washington en af de store pointslugere, godt suppleret af Trine Kjelstrup.
Første sæt blev vundet 25-17.
Fortuna som har et ungt talentfuldt hold, godt ledet af den dygtige Kristen Karlik, kom langt bedre fra start i andet sæt, hvor de kom til en føring på 8-2.
Brøndbyangriberne havde lagt ud med flere fejlangreb og headcoach, Jens Bang valgte at sætte Eva Bang på banen. Hun fik skabt den fornødne ro og Fortuna blev hentet ved 12-12. Eva Bang stod selv for serven fra 12-12 til 17-12.
Mod slutningen af sættet blev Emily Betteridge igen sat på banen og under hendes styring tog Brøndby sættet med 25-20.
I tredje sæt var Fortuna i front med få point i det meste af sættet, og ved stillingen 22-20 til Fortuna, var der noget der tydede på, at der skulle mindst et sæt mere til, før vinderen var fundet. Men igen var det i indskiftede Eva Bangs serv, at Brøndby fik kontakt ved 22-22, hvorefter Fortuna igen fik føring på et point.
Et angreb bragte serven tilbage til Brøndby, hvorefter Deprece Washington med et es bragte sit hold på 24-23, og i bolden efter kunne Brøndby tage sejren med 25-23.
Med de to sejre holder Brøndby sig på førstepladsen i Volleyligaen og man kan i Brøndby konstatere, at skiftet på hæverpladsen ser lovende ud.
Næste opgave er udekampen mod Team Køge den 3. februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top