fbpx
Historier fra arkivet
HistorierFraArkivet.jpg
Vi har været en tur i vores arkiver og har fundet lidt gamle historier frem. Historierne kan være forkortet af redaktionen. Husk at du også kan komme forbi og finde de gamle aviser, hvis der er noget du lige står og mangler.

6. januar 1988
Lommeregner politikere i Vallensbæk
SF kritiserer i skarpe vendinger den ny fritidsordning
VALLENSBÆK. Det Konservative Folkeparti stemte som forudsagt den ny fritidsordning igennem i Vallensbæk kommune på et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde kort før jul. Det betyder, at fritidshjemmenes åbningstid er fastsat til 11.45-17.00 på skoledage og 6.00-17.00 på fridage og i ferier. Ordningen medfører i øvrigt følgende dagsordenpunkter fra kommunalbestyrelsens møde:
Skolefritidsordningen udvides således, at der kan modtages børn, der er indskrevet på fritidshjem eller i skolefritidsordningen i tidsrummet kl. 6.00-8.00.
Anvendelsen af skolefritidsordningen i tidsrummet indtl kl. 8.00 er vederlagsfri.
Skolefritidsordningen omfatter i øvrigt som hidtil max. 10 timer ugentlig i tidsrummet kl. 12.00-16.00.
Den samlede ordning gennemføres pr. 1. marts 1988.
Ordningen gennemføres med en udvidet normering i institutionerne og i skolepasningsordningen i forhold til det i budget 1988 indregnede. Tillægsbevillingsansøgning vedrørende denne merudgift vil på sædvanlig måde blive forelagt kommunalbestyrelsen.
-rik

31. december 1997
Jul i et drænrør
En gravhunds jagt på en ræv i et drænrør på Vestvolden var nær endt galt for hunden, der måtte tilbringe juleaftensdag og -nat i røret, inden den 1. juledag om morgenen selv fandt vej ud
BRØNDBY. Et ægtepar fra Brøndby kom til at holde en højst utraditionel jul i år.
Parret var juleaften gået en tur ud på Vestvolden for at lufte familiens gravhundehvalp.
På et tidspunkt fik hunden imidlertid færten af en ræv fra et gammelt drænrør og løb ind i røret, hvor den kom i klammeri med ræven.
Ejeren tilbragte de næste 4-5 timer med at forsøge at kalde hunden ud igen, men den var efterhånden kommet så langt ind i røret, at ejeren ikke længere kunne høre den.

Tilkaldte dyreambulance
På det tidspunkt valgte parret at tilkalde Falcks Dyreambulance fra Taastrup, der ved ankomsten kontaktede den vagthavende fra Brøndby Kommune.
Håbet var, at den vagthavende ved hjælp af kort over området kunne redegøre for, hvor rørene var lagt, men desværre viste kortet ikke noget om lige netop det rør, som hunden var forsvundet ind i.
Derpå tilkaldte man kloakfolk, der ved hjælp af TV-kameraer kunne se, at gravhunden befandt sig cirka 60 meter inde i røret.
På kameraet kunne man se, at hunden var forvirret og bange, men ellers i god behold. Det blev derfor besluttet at hunden selv skulle forsøge at komme ud, hvilket den til ejerparrets store lettelse gjorde om morgenen den 25. december – efter at have tilbragt juleaftensdag og -nat i et drænrør på Vestvolden.
Tob

2. januar 2008
Ny skulptur foran rådhuset
Glostrup har fået en ny skulptur af kunstneren Jesper Rasmussen
GLOSTRUP. Det er ikke fundamentet til en rytterstatue af borgmester, der i ugen før jul blev sat op foran rådhuset.
Skulpturen består af granit og aluminium og er lavet af kunstneren Jesper Rasmussen, der for nylig er blevet rektor for Det Jyske Kunstakademi i Århus.
Det er Statens Kunstfond, der har betalt størstedelen af skulpturen, der har kostet 800.000 kr. Kommunens andel er 187.000 kr.
Borgmester Søren Enemark og kommunalbestyrelsesmedlem Lise Henriksen, sad med i gruppen, der skulle godkende værket.
– Vi godkendte skitsen tilbage i 2004, så den har været længe undervejs. Jeg synes, den står rigtig flot, hvor den står, og danner sammenhæng mellem det nye og gamle rådhus. Børnene må gerne kravle på den, siger Lise Henriksen. Folkebladets udsendte kunne dog konstatere at skulpturen er temmelig glat, når den er våd.

Sku’ det være kunst?
Kunst skaber jo ofte debat. Således også Glostrups nye skulptur.
– Hvad er det, de laver nede ved rådhuset. Det ser mærkeligt ud, sagde en ældre dame, der søgte information på Folkebladet. Sku’ det være kunst?, lød det klassiske spørgsmål.
– Jeg håber ikke kommunen har betalt noget, sagde den ældre dame, der herefter fik noget at tænke på.
Hvis man vil vide mere om kunstneren, så kan man tjekke hans hjemmeside www.jesper-rasmussen.dk.
Kok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top