fbpx
Fremtiden ligger i Vallensbæk
Henrik-Rasmussen.jpg
Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune, ønsker borgerne et godt nytår. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Nytårshilsen fra Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen

2018 markerer starten på nogle spændende år i Vallensbæk. En ny kommunalbestyrelse med både erfarne og nye kræfter står klar til at tegne rammerne for, hvordan vi sammen kan udvikle lige præcis det Vallensbæk, vi drømmer om.
Vallensbæk står med fødderne solidt plantet på en robust økonomisk platform. Gennem snart otte år har kommunalbestyrelsen styret finanserne stramt og ført en effektiv indsats for at gøre Vallensbæk til en attraktiv boligby. Mange nye borgere er strømmet til, hvilket sikrer væksten. Således blev 2017 året, hvor jeg kunne byde velkommen til borger nr. 16.000 – Isabella på otte år.
Efter fire år med fuld damp på udvikling af byens tilbud – blandt andet en udvidelse af Kultur- & Borgerhuset, modernisering af skoler, etablering af nye legepladser og byrum samt tilpasning af kommunens veje – har den afgående kommunalbestyrelse nu takket af. Det skete med samlet tilslutning til et budget for 2018 fyldt med ambitiøse planer.

Børn er vores fremtid
Fremtiden er børnenes – og de er vores. Vi har forrygende medarbejdere i daginstitutionerne, som passer vores børn og støtter deres udvikling. Vi bygger ny daginstitution i Nord og sikrer, at der er nok dygtige voksne omkring børnene. Derfor har vi afsat flere penge pr. barn de kommende år.
Vallensbæk har områdets bedste skoler målt på karaktergennemsnit og på, hvor mange der går til eksamen. Trivselsmålinger viser, at børn og forældre er overvejende tilfredse. Vi har dygtige lærere og ledere, der pukler for elevernes læring. Det arbejde skal vi støtte bedre op om de kommende år – så forbedringer sker med udgangspunkt de steder, hvor det halter.

Fælles om Vallensbæk
Der bliver opført nye, almene ældreboliger, og vi sikrer, at ældre borgere får den pleje, de har behov for. Samtidig skal vi støtte alle – både unge og ældre – til at bruge de ressourcer, man har. Et aktivt liv er et rigt liv. Derfor har vi fokus på forebyggelse, og på at udvikle vores byrum, grønne områder og faciliteter, så vi kan mødes, lege og lære på tværs af generationer. Det gælder den kommende svømmehal, udviklingen af Strandparken og aktiviteterne langs det Grønne strøg, som tager form og forbinder by og strand.

Et nødvendigt onde
Der har været fuld tryk på at tilpasse de kommunale veje, så de svarer til behovet, men også så trafiksikkerheden øges og generne fra støjen dæmpes.
Støj er et problem for rigtig mange borgere i Vallensbæk. Det skal løses – og det er dyrt. Vi gør forsøg med støjværn og investerer i den kommende letbane, der kan lette presset på biltrafikken gennem kommunen. Men når Staten anlægger jernbaner og motorveje uden støjafskærmning, falder opgaven og den økonomiske byrde på kommunerne. Derfor skal vi have en samlet og fælles plan for, hvordan vi optimerer livskvaliteten for os alle på denne front.
Vallensbæk står kort sagt på tærsklen til en fremtid fyldt med spændende udviklingsprojekter, som jeg håber alle vallensbækkere vil deltage aktivt i at forme og realisere, så vi får et Vallensbæk, vi alle er glade for og stolte af.
På hele kommunalbestyrelsens vegne ønsker jeg alle et godt nytår!

Henrik Rasmussen
Borgmester
Vallensbæk Kommune

1 kommentar om “Fremtiden ligger i Vallensbæk”

 1. Poul Pabian siger:

  Kære Henrik.
  Godt nytår
  Man kan kun være enig i alle dine positive hensigtserklæringer, men når kommunen så samtidig sender en lokalplan for Jydekrogen i høring, hvoraf det fremgår, at man gerne vil have yderligere ”tung” trafik til Vallensbæk – gennem et bredere anvendelsesområde for industriområdet, så stritter dine hensigtserklæringer om støjbekæmpelse og lokalplan i hver sin retning.
  Du skriver, at Staten er årsag til trafikstøjen, for så vidt angår motorveje og jernbane, men når det drejer sig om lokalplaner, så er det kommunens ansvar at sørge for, at der ikke tilføres mere støj og forurening til Vallensbæk.
  Vi har en rigtig god kommune, og vi tiltrækker stadig unge børnefamilier, men vi hører også flere og flere bekymre sig om støjen og den forurening der følger med.
  Jeg kører hver morgen ad Jydekrogen og Park Alle, og kan konstatere store trafikale problemer med den tunge trafik i lyskrydset, ved Vallensbækvej og Vallensbæk Torvevej, ad Jydekrigen og ned ad Park Alle. Det har aldrig været så slemt som det er nu. Nu vil I yderligere udvide for denne trafik gennem lokalplanen. Det er her der ikke er overensstemmelse med dine hensigtserklæringer om støjbekæmpelse og så lokalplanen.
  Jeg har sendt et læserbrev som uddyber mine synspunkter og som er skrevet i bedste mening for kommunen
  Poul Pabian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top